I kveld: Estland gjør sitt valg

12 artister og bidrag står klare til å kjempe om billetten til Tel Aviv, når Estland i kveld gjør sitt valg til Eurovision 2019.

Etter to semifinaler, er det nå endelig klart for finalen i årets Eesti Laul. Saku Suurhall i Tallinn har nok engang åpnet dørene for konkurransen. Blant kveldens deltagere finner vi hele tre tidligere vinnere av konkurransen og som har representert Estland i Eurovision.

Sandra Nurmsalu fra 2009, Birgit fra 2013 og Tanja fra 2014 er de tre tidligere Eurovisiondeltagerne som prøver seg på nytt.

Dog er de ikke blant kveldens favoritter, som ifølge bookmakere ser ut til å stå mellom Uku Suviste og Victor Crone. Førstnevnte er tidligere elev av Ani Lorak i The Voice Of Russia, mens Victor er fra Sverige og har fått sin låt skrevet av Stig Rästa.

estlandfinale

Kveldens finale får selvsagt også besøk av vinneren fra ifjor Elina Nechaeyva og Estlands representanter fra Eurovision 1996 og 2011.

Vinneren blir bestemt av 50% internasjonal jury og 50% seerstemmer. De tre beste bidrgane går videre til en superfinale der de hjemme sitter med all makt.

Kveldens låter og artister:

1. Sissi – Strong
2. Lumevärv ft. INGA – Milline Päev
3. Victor Crone – Storm
4. Kerli Kivilaan – Cold Love
5. xtra basic & Emily J – Hold Me Close
6. Kadiah – Believe
7. Synne Valtri – I’ll Do It My Way
8. Stefan – Without You
9. The Swingers, Tanja & Birgit – High Heels In The Neighbourhood
10. Uku Suviste – Pretty Little Liar
11. Inger – Coming Home
12. Sandra Nurmsalu – Soovide Puu

Sendingen starter 18:00 og kan sees via linken nederst i saken.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien