Melodifestivalen ruller videre: Delfinale tre i kveld

Vi er halvveis i årets delfinaler i Melodifestivalen, og i kveld er det Leksand som er vertsby for MF-sirkuset. To nye finalister skal stemmes frem, i tillegg til to håpefulle som får en ny mulighet i Andra chansen.

Igjen kan programlederkvartetten Sarah Dawn Finer, Eric Saade, Kodjo Akolor og Marika Carlsson ønske TV-seere og publikum i salen velkommen til halvannen time med show, moro, spenning og (forhåpentligvis) god musikk under kveldens delfinale.

På startstreken står:

1) The Lovers of Valdaro – Somebody Wants
Tekst og musikk: Peter Boström, Thomas G:Son, Erik Høiby

2) Dolly Style – Habibi
Tekst og musikk: Jimmy Jansson, Palle Hammarlund, Robert Norberg

3) Martin Stenmarck – Låt skiten brinna
Tekst og musikk: Uno Svenningsson, Tim Larsson, Tobias Lundgren

4) Lina Hedlund – Victorious
Tekst og musikk: Melanie Wehbe, Richard Edwards, Dino Medanhodzic, Johanna Jansson

5) Omar Rudberg – Om om och om igen
Tekst og musikk: Omar Rudberg, Johan Lindbrandt, Robin Stjernberg, Jens Hult

6) Rebecka Karlsson – Who I Am
Tekst og musikk: Rebecka Karlsson, Anderz Wrethov, Henric Pierroff

7) Jon Henrik Fjällgren – Norrsken
Tekst og musikk: Fredrik Kempe, David Kreuger, Niklas Carson Mattsson, Jon Henrik Fjällgren

Som i de tidligere delfinalene finner vi flere gjengangere på deltakerlisten. Mest merittert er kanskje Martin Stenmarck, som deltar for fjerde gang og vant hele konkurransen med Las Vegas tilbake i 2005. I den internasjonale finalen i Kyiv ble det imidlertid bare en skuffende 19. plass på bidraget.

Jon Henrik Fjällgren er tilbake i MF for tredje gang etter å ha nådd en 2. plass i 2015 og en 3. plass i 2017, begge gangene med låter inspirert av hans samiske bakgrunn. I år har han fått hjelp av et svært erfarent låtskriverteam med Fredrik Kempe i spissen.

Også den fargerike gruppen Dolly Style er med for tredje gang, og håper å knipe sin første finaleplass etter å ha røket ut i Andra chansen i begge sine foregående forsøk, mens Omar Rudberg var en tredjedel av FO&O tilbake i 2017 og tok seg til finale med Gotta Thing About You da.

Flest deltakelser bak seg i kveld har Lina Hedlund, som er med for sjette gang. Hun har medvirket tre ganger for gruppen Alcazar og to ganger som soloartist, og hennes beste resultat er tredjeplassen med Blame It On the Disco fra 2014.

Kveldens debutanter er Rebecka Karlsson, som er kjent i Sverige gjennom sin Idol-deltakelse i 2016, og duoen The Lovers of Valdaro, der vi finner årets eneste norske innslag i Erik Høiby. Høiby var for øvrig en av danserne i det moldoviske bidraget i fjorårets ESC-finale.

På låtskriversiden finner vi den største variasjonen hittil i årets Melodifestival, da ingen av kveldens opphavsmenn- og kvinner står bak mer enn ett bidrag hver.

Kveldens resultat skal avgjøres 100% av publikum, både gjennom telefonstemmer og app-stemmer. Hjertet som blinker nederst i venstre hjørne viser hvilke aldersgrupper som stemmer mest på hvert bidrag gjennom appen. Du kan lese mer om dette systemet her.

Delfinalen starter klokken 20.00 og kan følges på SVT1 og på nett via SVTPlay (se lenke nedenfor). På SVTPlay kan man også se inntil 30 sekunder av hver artists opptreden og lytte til ett minutt av hver av låtene.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien