Billetter til årets Eurovision er rett rundt hjørnet

Skal du være publikum under årets Eurovision Song Contest i Tel Aviv i år? Ja da må du snart finne frem bankkortet. Arrangøren melder i dag nemlig at billettene til årets show er rett rundt hjørnet.

Tel Aviv Expo er årets arena for konkurransen, og denne hallen har en total kapasitet på 11000 mennesker, men pr show til Eurovision er det plass til 7300 seter, dette fordi scene og utstyr tar en god del av plassen. Av disse 7300 er 3000 reservert til bruk av EBU. Dermed er det igjen 4300 seter som kommer i salg snart.

Etter publikumsvennlige priser i Lisboa, Kiev og Stockholm, tar i år prisene et solid hopp. Vil du se årets finale live i Tel Aviv Expo må du ut med svimlende 2800 kroner. Den dyreste billetten til finalen ligger på 4100 kroner, inkludert bespisning og hallens beste plasser.

Den rimeligste billetten ligger på kroner 840, og vil da gi deg et sete til en av generalprøvene til en semifinale.

Grunnen til disse høye billettprisene skal være at KAN, som arrangerer årets konkurranse, ikke har fått noe støtte fra israelske myndigheter. Vi husker jo alle tildigere i høst, da det var mange problemer rundt finansieringen av konkurransen. Løsningen ble da at kringkasteren måtte ta opp et lån av myndighetene for å kunne betale for konkurransen.

Høye produksjonskostander og en relativt liten arena er også med på å drive prisene opp.

En talsperson fra KAN har uttalt at selv om det er spennende å være live i publikum under Eurovision, så er dette først og fremst en tv produksjon. Tilskuere vil få en mye bedre opplevelse foran tv skjermen hjemme.

Billetter vil som sagt bli lagt ut for salg i de kommende dagene. Det er det israelske billettselskapet Leaan som er ansvarlig for salget.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien