Ukraina vurderer å trekke seg

Bråket i Ukraina fortsetter. I kveld kom nyheten om at landet vurderer å trekke seg fra årets Eurovision.

Tidligere i kveld ble det klart at lørdagens vinner i den ukrainske finalen, MARUV, ikke har blitt enig med den nasjonale kringkasteren UA:PBC, og at hun derfor ikke stiller som deltaker i Tel Aviv. Nå melder Oleksandra Koltsova i UA:PBC at de vil rådføre seg med EBU og advokater før de tar en avgjørelse om årets deltakelse.

«For det første vil vi rådføre oss med EBU om politiseringen av utvelgelsesprosessen i Ukraina. Hvordan påvirker dette vår deltakelse i år? Så vil vi snakke med advokater hvis vi vil fortsette å delta som kringkaster. Så skal vi snakke med managementet til artistene. Og så skal vi ta en beslutning.»

Ryktene går nå om at de andre deltakerne i år vil takke nei til et tilbud fra kringkasteren om å erstatte MARUV i årets konkurranse.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien