MARUV får ikke stille for Ukraina

Etter at MARUV vant den ukrainske finalen lørdag kveld, har det vært usikkerhet rundt artistens Eurovision-deltagelse. I kveld kom den nasjonale kringkasteren UA:PBC med en offentliggjøring: MARUV får ikke representere Ukraina i Tel Aviv. 

UA:PBC skriver følgende:

«Artist Anna Korsun (scenenavn – MARUV) vant den nasjonale finalen som et resultat av en ærlig konkurranse og mottok maksimal score fra publikum. Hennes opptreden ble høyt verdsatt av musikkeksperter, showbiz og tilskuere. Imidlertid vil utøveren, som representerer Ukraina internasjonalt, også ha en forpliktelse: Etter å ha signert kontrakten med UA: PBC for konkurransen, blir utøveren en kulturell ambassadør i Ukraina og blir også talsmann for meningene til det ukrainske samfunnet i verden. Etter forhandlingene fant UA:PBC og sangeren MARUV ikke en felles beslutning om oppdraget til den ukrainske representanten ved den internasjonale sangkonkurransen.»

Kringkasteren viser også til Eurovisions regler om at konkurransen ikke skal være politisk, og at den nasjonale finalen i år har vist politiske tendenser. MARUV har opptrådt flere ganger i Russland, og har også planlagt nye konserter i landet de neste månedene, og dette skal være årsaken til avgjørelsen. UA:PBC skal ha satt som et krav at deltagerne i den nasjonale finalen ikke kan holde konserter i Russland tre måneder etter konkurransen.

MARUV skrev imidlertid i sosiale medier i går at hun var klar til å avlyse sine kommende konserter i Russland, og at hun ikke hadde krenket ukrainske lover eller besøkt Krim siden 2014.

Hvem de vil velge som erstatter for MARUV vites foreløpig ikke. Gruppen Freedom Jazz kapret imidlertid 2. plassen på lørdag, og kan nå få en ny sjanse.

Se MARUV’s fremføring av vinnerlåten her:

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien