Intervju med Erlend Bratland

Foto:NRK

Erlend Bratland – Sing For You
Tekst og melodi: Erlend Bratland, Arvid Solvang og Nils Egil Brandsæter

Erlend Bratland er 27 år gammel og kommer fra Kvinnherad. Bratland tok Norge med storm i 2008 da han vant Norske Talenter, bare 16 år gammel. Hans versjon av «Lost» toppet VG-lista rett etter TV-sendingen av finalen. Albumet «True Colors» solgte til gull på rekortid og året etter gjennombruddet ble han nominert til to Spellemannspriser, debutsingelen til ‘Årets hit’ og Erlend ble nominert i kategorien ‘Årets nykommer’.

Etter mye press i musikkbransjen trengte en ung Erlend en pause fra offentligheten. Han kom tilbake i rampelyset høsten 2014 med balladesingelen og musikkvideoen «Silent Sister». 2015 deltok han i Melodi Grand Prix og straks ble han en storfavoritt til å vinne. Bratland fikk en andreplass i MGP-finalen med låta «Thunderstruck».

I 2017 deltok han i NRKs populære lørdagsunderholdning «Stjernekamp» der han kom på en 8. plass. Samme høst ga han ut singelen «Run» i samarbeid med Norges Røde kors. Inntektene fra låten gikk til organisasjonens arbeid for vanskeligstilte.

escNorge hadde besøk av Erlend på live stream i forrige uke og da fortalte han oss blant annet litt om låten sin og hvordan det føles å delta i MGP igjen. Se streamen i dette klippet fra ca. 15:27 minutter:

Erlend fremfører «Sing For You» med startnummer 5 i MGP-finalen lørdag 2. mars.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien