Vi tok en prat med Hank von Hell

Foto:NRK

Hank von Hell – Fake It
Tekst og melodi: Hank von Hell og Andreas Werling

Hank von Hell er alteregoet til 46 år gamle Hans-Erik Dyvik Husby. Hans-Erik ble født i Vestvågøy kommune og bodde i Lofoten til han var tre år. Senere flyttet han til Fauske, Rognan og Tvedestrand.

Hank var frem til 2010 frontfigur i det norske rockebandet Turboneger, som han spilte i fra tidlig 90-tallet. Han forteller til NRK at han de siste ni årene har oppholdt seg i de nederlandske fjellene, der han har praktisert yoga og ninjaferdigheter. Nå er han imidlertid klar for å framføre punkrock igjen og gjør comeback i MGP.

Husby spilte rollen som Jesus Kristus i musikalen Jesus Christ Superstar på Det Norske Teater i 2009 og 2010. Hans Erik har også deltatt i flere norske TV-programmer. Høsten 2011 var han en av dommerne i Idol og i 2013 deltok han i Melodi Grand Prix med sangen «No One», skrevet av Josefin Winther og Magnus Skylstad. Senere samme år deltok han i stjernekamp hvor han kom på en 8. plass.

Hank von Hell kom med sin første soloplate «Egomania» i. november i fjor. Plateselskapet melder at han i 2019 skal spille på noen av verdens største musikkfestivaler, og planlegger en USA-turné mot slutten av året.
I en live stream vi gjorde med Hank forteller han om forberedelsene han har gjort til sceneshowet sitt og hvordan han tenker å fremføre alle 10 MGP-låtene dersom han skulle vinne billetten til Tel Aviv på lørdag. Se streamen i dette klippet fra ca. 19:50 minutter:

Hank von Hell fremfører Fake It med startnummer 7 i MGP-finalen lørdag 2. mars.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien