Nå kan du sende inn låt til MGP-2020, og du må være rask!

MGP-sjef Stig Karlsen sier det blir noen endringer i MGP2022. Stedet er for finalen er nå også klart. Foto: Mandy Pettersen / escnorge.no

Som vi skrev i høst innfører nå NRKs MGP-redaksjon nye regler for innsending av låter til MGP.  Og de som vil være med, må skynde seg. 

Allerede nå er innhøstingen av låter til neste års MGP i gang. Prosjektleder Stig Karlsen sier at de i år har gitt en kortere frist for innsending enn før. Låtene må være innsendt innen 17.mai i år. Stig Karslen har til oss i escNorge begrunnet dette med flere ting:

  • Bedre tid til å gå gjennom låtene, og dermed bedre tid til å gå i dialog med låtskrivere og produsenter for å supplere, dersom det er en type låter vi mangler eller ønsker. 
  • Bedre tid til å lage den rette rammen rundt låtene
  • Bonus: Mulighet for å være først ute med å få de beste låtene som ellers kunne havnet i Melodifestivalen eller andre nasjonale finaler.
  • Det er også andre regelendringer. Minst en av låtskriverne på låtene må være norsk, og hver låtskriver kan kun sende inn tre.

Stig Karlsen har sagt til escNorge at de gjør dette for øke kvaliteten framfor kvantiteten. Altså at de får færre, men bedre låter.

Les mer om hvordan du sender inn låter her: PÅMELDING TIL MGP 2020

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien