Fem MGP-delfinaler og én stor finale i 2020

Det nærmer seg MGP, og neste år blir det endringer. Blant annet er juryene drppet. Bra eller dårlig?

I 2020 er delfinalene tilbake, i alle fall i forbindelse med MGPs 60 års jubileum.

Dersom du skal få med deg alt av MGP neste år, må du sette av seks kvelder. For i 2020 blir det fem delfinaler, og én stor finale. Dette forteller NRKs MGP redaksjon på sin egen hjemmeside i dag.  Men det blir ikke delfinaler på samme måte som det var fra 2006-2013. 

Neste års delfinaler skal alle sendes fra Oslo. Men i de fem ulike delfinalene skal hver landsdel prege konkurransen. De landsdelene som skal konkurrere er Nord Norge, Midt Norge, Vest Norge, Sør Norge og Øst Norge. Selv om sendingeen skal sendes fra Oslo lover prosjektleder og MGP-sjef Stig Karlsen at det blir stort lokalt innslag i hver delfinale, med direktesendinger fra landsdelene og innslag i delfinalen.  Fra hver av delfinalene går én låt fra hver landsdel videre til den store finalen. I delfinalene er det seerstemmene som bestemmer alt.

De fem neste låtene skal plukkes ut av en fagjury på samme måte som det har blitt gjort de siste årene. Dermed blir det ti låter i finalen som vanlig. 

Til NRK P2s Kulturnytt sier Stig Karlsen at de på denne måten får vist fram mer musikk og flere sjangere. Dessuten blir hele Norge i større grad trukket inn i hele programmet, og vi får et sterkere forhold til låter og artistene sier Stig Karlsen.

NRK har allerede åpnet for innsending av låter, og siste frist for innsendelse er 17.mai. Det er nye regler for innsending av låter. Det må være minst en norsk låtskriver, og hver låtskriver kan sende inn maks tre låter.  Kanskje er det det nettopp du som skal representere din landsdel i 2020? Les mer om innsending av låter her: PÅMELDING MGP 2020

Delfinalene ble fjernet i sin vanlige form i 2014. I 2013 sleit en med svake seertall og svak publikumsoppslutning, til tross for låter som ble store hits og kjente artister. Så gikk man over til «one night only» i 2015 og seertallene tok seg opp, og er nå igjen rett rundt millionen. Mens finalen i 2013 ble sett av drøyt 700 000 seere. 

Har du spørsmål om noe av dette? Ingen fare. Du skal få svar! I ettermiddag klokka 17.15 stille MGP sjefen Stig Karlsen til livestream på vår Facebookside. Da kan du spørre om alt du lurer på, eller komme med kommentarer. Selvsagt kan du da også spørre om alt du lurer på om KEiiNOs framføring i Tel Aviv. Om du får svar får bli opp til MGP-sjefen sjøl.Det er bare å gå inn på Facebok og se sendingen direkte her: Livestream med MGP-sjef Stig KarlsenFor alle som ikke har Facebook eller kan se sendingen direkte, så vil vi legge ut hele sendingen med Stig Karlsen her på vår side senere. 

I 2020 blir det ikke bare konkurranse mellom låtskrivere og artister, men også mellom landsdelene i MGP. Skal du få med deg alt må du sette av seks kvelder. 

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien