escNorge vurderer: Italia

I tiden frem mot den første semifinalen skal vi her på escNorge vurdere alle årets 41. bidrag. Dagens land og bidrag kommer fra Italia.

Italia er en av de fem store og vil alltid være å finne i finalen av Eurovision. De debuterte i Eurovision i 1956, og var en av de grunnleggende landene. Italia har stort sett deltatt hvert eneste år, men har hatt noen pauser. Den lengste var fra 1997 til 2011. Støvlelandet har vunnet konkurransen to ganger, første gang i 1964 og andre gang i 1990. De siste årene har Italia gjort det ganske bra i konkurransen. I 2017 kom de på en 6.plass og i Lisboa ifjor havnet de på en femteplass. Seerne hadde de på en tredjeplass.

Italia velger sitt bidrag gjennom den storslåtte Festival Di Sanremo, som hvert år i februar tar plass i byen Sanremo. Festivalen var inspirasjonen og ideen til Eurovision når man ville arrangere dette for hele Europa i 1956.

Bidraget til Italia heter i år Soldi. Låten er skrevet av Charlie Charles, Dario Faini og Alessandro Mahmood.

Vår vurdering

Italias låt er en av de store favorittene, både til og vinne og blant fansen i år. Naturligvis var selvfølgelig vår jury ikke noe unntak. Moderne, godt fremført, fengende og ikke minst på det flotte språket italiensk er. Mahmood og Soldi kom meget godt ut av dette, og kanskje blir det Eurovision i Italia neste år? Hvem vet.

Etter at tretten stykker hadde gitt sine stemmer lander Mahmood og Soldi på terningkast:

Låtenst tekst(utdrag på engelsk)

He asks me how I’m doing doing doing
You alredy know how things are going going going
I think faster to try to figure out if you’re going to fool me tomorrow
I have no time to clear things up ’cause I finally found out what you are
It hurts to be alive
When you lose your pride
You leave home out of the blue

You, tell me if
You only cared for the money money
As if you had any money
Tell me whether you miss me or you don’t give a f*ck

{advpoll id=’113′ view_result=’0′ width=’0′ position=’center’}

Del:
Relaterte artikler