escNorge vurderer: Finland

I tiden frem mot den første semifinalen skal vi her på escNorge vurdere alle årets 41. bidrag. Dagens land og bidrag kommer fra Finland.

I dag er det en av våre nordiske naboer som skal opp til vurdering i vår serie her på siden, nemlig Finland. Landet har en fryktelig statistikk i Eurovision. Hele 13 ganger har de kommet på sisteplass med 0 poeng siden debuten i 1961. De vant i 2006, og før seieren var en sjette plass i 1973 deres beste plassering. I de seneste årene har det gått opp og ned med Finland. Deres beste plassering er en ellevte plass i 2014. Ifjor klarte Saara Aalto å ta landet til finale etter fire år utenfor, i finalen endte hun nest sist.

Finland har de siste årene brukt en nasjonal finale for å avgjøre hvem som får representere landet i Eurovision. Ifjor og i år har de internt valgt en artist, gitt denne artisten fritt spillerom til å lage tre låter, som så publikum og en jury har stemt på i en finale.

Finlands bidrag i år heter Look Away. Låten er skrevet av Ville Virtainen(Darude) og Sebastian Rejman.

Vår vurdering

Finland sender i år en av de store nitti-talls heltene Darude. Vi hadde forventet mer av han. Look Away, fremstår som en helt grei låt, som ikke vekker de store følelsene verken positivt eller negativt. De skal ha skryt for veldig god staging i den nasjonale finalen, som vi håper blir å se på scenen i Tel Aviv også.

Etter at tretten stykker hadde gitt sine stemmer lander Darude og Look Away på teringkast:

Låtens tekst(utdrag)

There’s something you should know
I can’t sing a love song anymore
There’s something going on
And I can’t turn my back on it anymore

How can we go to sleep at night
And lay there in our beds?
When we know what’s going on
With the world today

Is it in my head?
Am I the only one?
Is it in my head?
When the war has just begun

{advpoll id=’114′ view_result=’0′ width=’0′ position=’center’}

Del:
Relaterte artikler