Luca Hänni: – Jeg har drømmejobben

Luca Hänni (24) ble for alvor et kjent ansikt da han bare 17 år gammel vant Deutschland sucht den Superstar, Tysklands svar på Idol – som den yngste noensinne. Siden den gang har det gått slag i slag for den talentfulle sveitseren. Samme år gikk debutsingelen «Don’t Think About Me» helt til topps på både tyske, østerrikske og sveitsiske hitlister, etterfulgt av utsolgte konsertturnéer samt opptredener på festivaler og TV-show. Luca har også vunnet flere musikkpriser, som Swiss Music Award og Kids’ Choice Award i USA. 

– For meg var det klart veldig tidlig at jeg ville gjøre noe innenfor musikk. Jeg hadde trommetimer i barnehagen! Nå er jeg veldig glad for at jeg har drømmejobben, og at folk støtter meg og liker musikken min, sier Luca Hänni til escNorge.

Han var i ferd med å utdanne seg til murer, men avbrøt læretiden i 2012 for å satse alt på artistkarrieren. Siden har han gitt ut fire album: My Name Is Luca i 2012, Living the Dream i 2013, Dance Until We Die i 2014 samt When We Wake Up i 2015. 

Men det er ikke bare sang som står hans hjerte nært. Han er også en svært dyktig danser, og for to år siden vant han talentshowet «Dance Dance Dance» – også det i Tyskland. Julen 2018 deltok han i Helene Fischers show, der de sammen opptrådte med en storslagen dans til en av Lucas låter «Bei mir».

SE OPPTREDENEN TIL LUCA OG HELENE HER:

Ett av høydepunktene

Nå er den fremadstormende 24-åringen Sveits sitt store håp i Tel Aviv. 

Luca forteller at han skrev «She Got Me» på en låtskrivercamp sammen med flere internasjonale låtskrivere og komponister. Låten ble sendt inn til den sveitsiske interne utvelgelsen, der et publikumspanel bestående av 100 personer samt en internasjonal ekspertjury på 20 personer, vurderte den som årets aller beste. Siden låten og videoen ble sluppet i begynnelsen av mars, har Luca ligget høyt hos både bookmakere og fans, og han befinner seg nå blant favorittene som kan ta hjem seieren i mai. Sveits har ikke vunnet siden Celine Dion sang «Ne partez pas sans moi» i 1988, og ikke kommet til finalen siden 2014. 

– Å få sjansen til å opptre på en så stor scene foran et publikum bestående av entusiastiske fans og millioner av mennesker hjemme blir definitivt ett av høydepunktene i livet mitt, sier Luca.  

– Jeg har fått så mye feedback på låten min så langt, og det gjør meg veldig glad. Jeg liker spesielt alle videoene som folk legger ut der de synger og danser til låten, forteller han. 

 

LÆR DEG SHE GOT ME-DANSEN HER

 

Liker mangfoldet

Luca skal fremføre «She Got Me» i semifinale 2, og konkurrerer der mot flere av årets favoritter: Nederland, Sverige, Russland – og ikke minst Norge.

– Hva synes du om de andre bidragene i år?

– Jeg liker virkelig mangfoldet blant årets artister. Vanligvis liker jeg rolige og behagelige låter, men også de raske. Nederland og Kypros er to av mine favoritter i år, røper han, og legger til at han også er glad i 2017-vinner «Amar Pelos Dois». 

– Etter min mening har alle de tidligere vinnerne hatt noe spesielt og unikt ved seg, og det har vært flotte låter. Eurovision er det største musikkarrangementet i verden, og det har vært så mange interessante og talentfulle artister på denne scenen. Salvador Sobral er en av mine personlige favoritter, spesielt fordi han klarte å overbevise med sin historie. 

Luca Hänni må sies å være en multikunstner. I tillegg til artistkarrieren designer han også klær for sitt eget klesmerke, han stiller gjerne opp som modell, og han gir faktisk også ut sitt eget magasin som han kaller «Stories». Han er også ambassadør for barn som er rammet av den sjeldne hudsykdommen epidermolysis bullosa. Hverdagene bruker han på familie og venner – og turer i naturen med chihuahuaen Nala. 

 

Drømmen er å nå finalen

Videoen til «She Got Me», som ble sluppet sammen med låten i mars, er av det dampende slaget. Het dans og latino-rytmer er stikkordene og i tidligere intervjuer har han lovet at han vil vise frem et massivt show.

– Jeg håper å kunne opptre så godt som jeg kan. Drømmen er å nå finalen, sier han nøkternt.

– Men én ting er sikkert: Publikum kan glede seg til et flott show med mye dansing, legger han til.

– Hvilke planer har du etter Eurovision?

– Akkurat nå jobber jeg med mitt femte album og jeg planlegger også nye liveshow. I sommer er det planlagt noen festivalopptredener og til vinteren starter jeg konsertturneen min, avslutter han. 

Sveits stiller i semifinale 2 torsdag 16. mai, og ligger i skrivende stund på en fjerdeplass blant de ti som bookmakerne tror går videre til finalen. Vi ønsker Luca Hänni lykke til i Tel Aviv!

 

Del:
Relaterte artikler