escNorge vurderer: Polen

I tiden frem mot den første semifinalen skal vi her på escNorge vurdere alle årets 41. bidrag. Dagens land og bidrag kommer fra Polen.

Polen debuterte i Eurovision i 1994 med Edyta Gorniak, som tok landet til en flott andreplass. Dette er fortsatt Polens beste resultat, og de har enda til gode å vinne konkurransen. Etter en sviende sisteplass i semifinalen i 2011, trakk landet seg i 2012 og 2013, men var tilbake i 2014. De gikk så til finalen hvert år frem til 2018.

Landet har stort sett byttet på interne valg og nasjonale finaler. Etter en land periode med å velge internt, ønsket landets tv stasjon å gå tilbake til en nasjonal finale. I årene 2016 til 2018 arrangerte TVP en nasjonal finale. Polen vant ifjor Junior Eurovision, og skal i år arrangere dette i Polen. Som en konsekvens av dette, gikk kringkasteren i år tilbake til en intern utvelgelse.

Polens låt heter i år Fire of Love (Pali się). Låten er skrevet av Nadia Dalin,Sonia Krasny, Allan Rich og Jud Friedmann.

Vår vurdering

Polen stiller i år med et bidrag som er sterkt preget av å komme fra Øst-Europa. Vi har ingenting imot denne musikkstilen, men akkurat denne låten blir veldig ekstrem. Jentene synger i tillegg veldig klagende, og låten blir repetiv og slitsom.

Etter at tretten stykker hadde gitt sine stemmer lander Tulia og Fire of Love (Pali się) på teringkast:

Låtens tekst(utdrag)

Sitting on an iceberg
Waiting for the sun
Hoping to be rescued
Cold and alone

Jedna mała iskra staje się płomieniem
Unoszonym wiatrem wiosennych pór
Pali się, pali się, miłosny ogień
Płonie w nas, płonie w nas, jak suchy las
Kochaj mniel, kochaj mniel, mocniej i mocniej
Na nic tu, na nic tu, ogniowa straż

{advpoll id=’117′ view_result=’0′ width=’0′ position=’center’}

Del:
Relaterte artikler
Eurovision 2023
2022: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien