Mortens inntrykk av de fem store + Israel

Denne superlange dagen avsluttes med de seks landene som er direktekvalifisert, men før jeg kom så langt så jeg denne smule feilparkeringen på vei til arenaen.

Israel

Det er litt av ett ansvar å bære når man skal representere landet sitt på hjemmebane. Såpass breie skuldre virker det som om Kobi har så fremføring-messig tror jeg han er på trygg grund. Jeg liker den melankolske undertonen i låten og det faktum at Kobi åpenbart legger hele sjelen sin i fremføringen sin. For noen kan kanskje dette bli litt «Over the top», men dem om det. Det er en hel liten bønsj av disse store litt gospel-aktige låtene i år, kan det muligens ødelegge for denne låten?

Frankrike

Tenke seg til at en danserinne som ikke helt har den kroppsfasongen man vanligvis forbinder med dansere skal skape vill begeistring på pressesenteret. Franske Bilal er annerledes så det holder han, men hans budskap om at man skal være seg selv og være stolt av det fremføres på en ypperlig måte i denne fremføringen. Jeg blir rett og slett rørt, jeg gripes av den kule måten dette viktige budskapet portretteres her. Så uansett kroppsfasong og farge på huden, vær stolt av deg selv, du er best som den unike personen du er. Og man må ikke ha supermodell-kropp for å være kul. Og vipps, der hadde jeg en ny favoritt-låt.

Spania

Er det noen som virkelig kan heseblesende fremføringer er det dette landet og Miki holder således tradisjonen godt vedlike. Her har han tatt med seg en 6-roms leilighet på scenen og som om ikke det var nok så bruker han hele scenen sammen med sine medsammensvorne på scenen. Dette svinger til tusen, men jeg er vel litt redd for at denne låten blir litt for overdreven og krampaktig i sin streben etter å bli en partylåt man skal huske når det skal stemmes.

Italia

Dette er en favoritt-låt hos mange, jeg har ett mer kjølig forhold til denne låten. Ikke det at jeg misliker den, som vanlig serveres vi høy låt-kvalitet fra våre italienske venner, dette året representert av Mahmood. Jeg hører innlevelsen i låten, jeg hører dette er veldig bra vokalt, men noe gjør meg likevel passe likegyldig til dette likevel. Her er det åpenbart en kode jeg må knekke skal jeg bli med på klappe-laget her, om det skjer får tiden vise.

Storbritannia

Mange har lurt på hva pop-landet fremfor noen i Europa skal gjøre for å knekke ESC-koden. Kan svenskebussen være tingen? Tja, det finnes verre hjelpemidler å bruke i denne sammenhengen spør dere meg. Nå vet jo «alle» at denne låten ikke var god nok for svenskenes uttaking, men slike låter har gjort det bedre enn svenskenes eget bidrag før. Tror vel for å være ærlig at det skjer i år, men Michael skal ha for flott innsats og superbra stemmeprakt. Mangler fortsatt litt på å komme opp på det behøve innlevelses-nivået som trengs i en slik låt.

Tyskland

Søstrene S!sters, eller nei de er jo ikke i slekt med hverandre. Eller kanskje de burde spørre hovedsponsoren her MyHeritage om det finnes noe felles blodsbånd langt tilbake i tid for dem. Den opplysningen tror jeg vel er mer interessant enn låten deres noen gang vil bli. Sterk vokal til tross, innlevelsen er sånn passe like ekte som søsterskapet deres. Så da lar vi likegodt solen gå ned for denne låten allerede og er glad for at en lang dag er over.

I morgen øver Norge for andre gang og da bør hele akten sitte.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien