Mulig jurytabbe i Sverige

Av og til er det ikke så greit å sitte i en ESC-jury og rangere de ulike bidragene på riktig måte. Nå tyder mye på at Lina Hedlund i årets svenske ekspertjury har byttet om topp og bunn på listen sin da hun skulle vurdere låtene i torsdagens semifinale.

Lina Hedlund har lang fartstid som artist i vårt naboland, både sammen med søsteren Hanna, som soloartist og som del av discogruppen Alcazar. Hun har deltatt i Melodifestivalen seks ganger, senest i år med låten Victorious, og har også vært ESC-jurymedlem for Sverige én gang tidligere, i 2015. Allikevel kan mye tyde på at ting har gått galt for henne under avstemningen i år.

EBU har offentliggjort poenggivningen til alle medlemmene i de nasjonale juryene, og når avisen Expressen sammenlikner Hedlunds poenggivning i semifinalen og finalen er det påfallende at hun har plassert Nederland sist i semien – men først i finalen. I semifinalen ga hun i stedet toppscore til Østerrike og låten Limits med Pænda, som dermed fikk åtte poeng sammenlagt av den svenske juryen og ble reddet fra sisteplassen i semifinalen.

Om artisten har byttet om på listen sin og ranket vinneren nederst er det i så fall ikke første gang et jurymedlem i et av våre naboland begår en slik tabbe. I 2016 var det danske Hilda Heick som plasserte sin favoritt Australia på siste plass både i semifinalen og finalen. Det viste seg imidlertid at dette ikke fikk noen betydning for sammenlagtutfallet – Ukraina og Jamala ville vunnet uansett.

Expressen har forsøkt å få tak i Lina Hedlund for en kommentar, men uten å lykkes.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien