Eurovision 2019 og 2020 kommer på Netflix i USA

Amerikanerne får se Eurovision 2019 og 2020 på Netflix. Det planlegges også en amerikansk versjon av Eurovision som skal starte i 2021.

Netflix har fått rettighetene til å vise Eurovision 2019 og 2020 i USA, melder eurovision.tv. Både de to semifinalene og finalen fra 2019 er tilgjengelig fra og med mandag 22. juli. Også de tre showene fra 2020 vil bli lagt ut på Netflix neste år.

Eurovision-sjef Jon Ola Sand har følgende å si om avtalen EBU har gjort med Netflix.

The European Broadcasting Union is thrilled that the world’s biggest entertainment show will now be available on-demand for viewers in the USA, one of the biggest TV markets. U.S viewers will now get to enjoy all three of this year’s fantastic shows for the first time as well as the entire Contest in 2020. This is perfect timing with plans to launch a US version of the Contest in 2021.

Den amerikanske versjonen av Eurovision har inntil videre fått navnet American Song Contest. De 50 delstatene i USA skal konkurrere mot hverandre, slik som landene i Europa gjør i originalversjonen.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien