escNorge avslører: Slik blir delfinalene i MGP

Mandag klokka 19.00 stiller Stig Karlsen til livestream hos escNorge og du kan spørre om hva du vil.

Så kom vi hit. Dette stedet som mange fans har ønsket seg til siden 2014. Nemlig at delfinalene er tilbake i MGP. escNorge kan nå avsløre hvordan opplegget blir for neste års delfinaler.

Det blir i år fem delfinaler, pluss en stor nasjonal finale. For å markere MGPs 60-årsjubileum vil NRK i årets MGP ta hele landet i bruk. Det blir én delfinale fra hver av de fem landsdelene.

  • Øst-Norge
  • Sør-Norge
  • Midt-Norge
  • Nord-Norge
  • Vest-Norge

Vil foregå i Oslo
MGP-sjef Stig Karlsen sier til escNorge at han håper dette vil skape engasjement i hele Norge, selv om selve direktesendingen under delfinalene vil foregå i Oslo.

Det er ikke offentliggjort hvor i Oslo delfinalene skal finne sted, men Stig Karlsen har tidligere sagt til escNorge at det blir i et studio eller lokale på størrelse med Stjernekamp-studioet på Fornebu.

I hver delfinale konkurrerer fire låter fra hver landsdel. Disse fire låtene møtes i dueller mot hverandre til det står igjen én vinner.

Fem låter til i finalen
I den store finalen, som sendes på NRK1 15. februar blir det da fem låter fra hver sin landsdelsfinale. I tillegg vil det være fem låter som er plukket ut uavhengig av landsdelsdelfinalene.

I hver delfinale vil en av disse forhåndsvalgte låtene bli presentert, slik at alle låtene, når finalen sendes, har fått like mye TV-tid.

escNorge spør Stig Karlsen om han frykter at dette vil føre til at det er den låta som er flinkest til å mobilisere sin landsdel som vinner, framfor den beste låta.

– Nei, jeg er ikke så redd for det. For når den store finalen nærmer seg forlater vi distriktsfokuset, og alle de ti låtene stille antakelig ganske likt, sier Karlsen.

Vil satse på kvalitet
Stig Karlsen lover et minst like spektakulært show under den store finalen, som vi har vært vant til da det har vært kun én finale å svi av penger på.

Han forteller at det i år har kommet inn mellom 500 og 600 bidrag. Noe han er godt fornøyd med.

– Vi ville nå satse mer på kvalitet framfor kvantitet. Så vi har hatt noen nye regler. Hver låt må ha hatt en norsk låtskriver på laget, hver låtskrier kan kun sende inn tre låter og vi har hatt en tidligere innsendingsfrist enn før. Så det var helt klart en del av vår plan at vi skulle få inn færre låter, men flere gode låter, sier han.

Så tar Stig Karlsen sats og sier følgende setning, med en overbevisning jeg ikke har sett før:

– Det er noen av låtene som er sendt inn som er sinnsykt bra!

Så for oss fans er det bare å glede oss til første delfinale 11. januar. Hvordan og når låter og artister lanseres er foreløpig ikke avklart.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien