Usikkerhet rundt Latvias deltagelse i Eurovision 2020

I følge det Latviske medie NRA.LV er det knyttet stor usikkerhet rundt Latvias deltagelse i neste års Eurovision i Rotterdam i Nederland.

I følge NRA (Neatkarīgā Rīta Avīze), så har det enda ikke kommet en enighet rundt budsjettet som trengs for at Latvia kan delta i neste års Eurovisionfinale. Dette bare få uker før påmeldingsfriste

Nær 3 millioner trengs for utvelgelsesprogrammet «Supernova».

Latvias nasjonale kringkaster LTV (Latvijas Televīzija), sier at de trenger €300,000, nær 3 millioner norske kroner for å kunne holde programmet der de velger bidraget som skal representere landet i Rotterdam. I prisen ligger også kostnadene for å sende en delegasjon til Nederland under Eurovision.

Dersom kun deler av finansieringen kan bli funnet, vil Latvias kringkaster LTV se etter alternative løsninger for å velge et bidrag. Dette kan være enten en intern utvelgelse, eller ved å redusere utvelgelsen «Supernova», til en stor finale i håp om å kutte ned på kostnadene.

Latvijas Televīzija, Latvias nasjonale allmennkringkaster.

Et bredere finansieringsproblem?

LTV-Styremedlem Ivars Priede forteller at det er en bekymring knyttet til om det Latviske parlamentet bevilger nok midler til allmennkringkasteren, samt at hvis budsjettet til LTV må kuttes så vil det gå ut over mye innhold på kanalen. LTV vil bli nødt til å redusere mengden av program som blir produsert, og sende flere programmer i reprise.

LTV må erklære sin interesse for å delta i Eurovision 2020 i midten av september, og sende inn de aktuelle dokumentene i starten av oktober.

Latvia sendte bidraget That Night med Carousel til Tel Aviv i 2019. Dessverre endte de med å ikke ta seg videre fra 2. semifinale.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien