Jahn Teigen-musikalen «Optimist» er i gang!

«Optimist» byr på sang, dans og fjærkostymer slik en ekte musikal skal. Foto: Knut A. Borgan

Musikalen «Optimist» basert på og kun inneholdende Jahn Teigens sanger hadde nylig premiere på Chateau Neuf i Oslo. escNorge var til stede, det samme var opptil flere av Jahn Teigens artistkolleger fra MGP og ESC.

Musikalen «Optimist» er skrevet av Øystein Wiik, men alle låtene som blir fremført gjennom de drøye to timene forestillingen varer er signert MGP-kongen og 70-års-jubilanten Jahn Teigen. Stykket handler om den selvopptatte og genierklærte Viktor Sibelius som spilles av Hans-Henrik Hoff Mittet. Sibelius har fått skrivesperre, og det gjenstår kun 72 timer til premieren på hans nyeste musikal. Vesentlige deler av stykket mangler, til hans manager Hedvig Hiorths (Hilde Lyrån) store frustrasjon. Ting forvikles ytterligere av butleren Kai (Jan Martin Johnsen) og en elektriker fra Toten spilt av Gustav Nilsen.

Publikum får gjenhør med kjente og kjære MGP-sanger som «Voodoo», «Do-Re-Mi» og «Mil etter mil», disse hører med blant sangene som også er nærmest originaltapningen slik de blir fremført i musikalen. Andre sanger igjen er litt vanskeligere å få taket på umiddelbart, da de gjøres på en litt annen måte enn hva vi er vant til. Dette er imidlertid bare forfriskende, librettist Øystein Wiik har med stødig hånd tonesatt stykket og stemningene vi opplever forsterkes gjennom Teigens sanger. «Optimist» byr på en berg- og dal-bane både følelsesmessig og musikalsk, og skuespillerne leverer fantastiske tolkninger av sangene i stykket. Hans-Marius Hoff Mittet, Hilde Lyrån, Jan Martin Johnsen og Charlotte Brænna har hovedrollene i musikalen, og alle synger ikke bare feilfritt, men maktet å mane frem både gåsehud og klump i halsen hos escNorges utsendte medarbeider. Hvis man skal trekke frem et nummer spesielt så er Charlotte Brænnas versjon av «Det vakreste som fins» et av de absolutte høydepunktene i forestillingen. Hvordan det hele ender skal vi ikke avsløre, men dette er defintivt en musikal som er verdt å få med seg enten man er Teigen-fan eller ikke!

Hedvig Hiorth i Hilde Lyråns skikkelse utøver trusler med drill mot en tiltaksløs Viktor Sibelius spilt av Hans-Marius Hoff Mittet. Foto: Knut A. Borgan

Ingen premiere uten kjendiser, og blant de fremmøtte var det ikke overraskende noen med både MGP og ESC-tilknytning. Jahn Teigen selv var ikke tilstede under premieren, men EscNorges utsendte medarbeider fikk en liten prat med Elisabeth «Bettan» Andreassen, Hanne Sørvaag og tidligere MGP-general Jan Fredrik Karlsen etter endt forestilling. Alle tre var enige om at «Optimist» absolutt innfridde forventningene, og at Øystein Wiik har forvaltet sangskattene til Jahn Teigen på en utmerket måte.

Artikkelforfatteren lot forøvrig ikke sjansen gå fra seg til å snakke litt MGP med Elisabeth Andreassen, som kunne avsløre at hun absolutt ikke utelukker å delta i MGP flere ganger. «-Vi får se, det kommer jo an på om noen kommer med den riktige låten» kvitterte hun på spørsmål om flere deltakelser i MGP. Elisabeth Andreassen er kun èn ESC-deltakelse fra å bli historisk som artisten med flest opptredener i Eurovision Song Contest, i 1985 vant hun som kjent for Norge som den ene halvparten av Bobbysocks sammen med Hanne Krogh.

Elisabeth Andreassen slår av en prat med artikkelforfatteren direkte på Radio Riks Oslo. Foto: Tovita Bråthen Razzi

Det skal også nevnes at både skuespillere og opphavsmenn bak musikalen «Optimist» har tilknytning til MGP, Hilde Lyrån har deltatt to ganger i konkurransen. En gang som danser i pausenummeret i 1985, og sist som en del av jentegruppa «Madam Medusa» i 1994. Øystein Wiik er også kjent som en svært habil sanger, han på sin side har to deltakelser i MGP som konkurrerende artist. Sist i 1996 hvor han konkurrerte sammen med nettopp Jahn Teigen under navnet «To tenorer». Det er altså ingen tvil om at musikalen «Optimist» har en svært tett tilknytning til MGP, og absolutt noe man bør få med seg! Stykket spilles i første omgang frem til 30.november 2019.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien