Spennende nyheter fra Storbritannia

Den britiske kringkasteren BBC la i dag ut et innlegg på sin Eurovision-side hvor de bekrefter sin deltakelse i Eurovison Song Contest 2020 i Rotterdam.

I det samme innlegget opplyses det også om at britenes representant skal velges på en annen måte enn tidligere. Siden 2016 har det blitt holdt en spektakulær nasjonal finale kalt «Eurovision: You Decide», hvor seerene kunne stemme på sin favoritt. Den som fikk flest stemmer, vant konkurransen og fikk æren av å representere Storbritannia i Eurovision Song Contest. Dette har populært blant seerne, og programmet har blant annet blitt ledet av Eurovision-vinner Måns Zelmerlöw.

BBC opplyser derimot om at britene vil gå tilbake til det de gjorde før 2016, nemlig å velge sang og artist internt. Dette er et samarbeid som skal gjøres mellom BBC og plateselskapet BMG, i håp om bedre resultater. BMG er et tysk plateselskap som huser mange store navn i musikkindustrien, blant annet Bruno Mars, Nickelback og Avril Lavigne. Dette nye samarbeidet betyr at vi neppe vil se noen utgave av «Eurovision: You Decide» i forkant av neste års konkurranse i Nederland.

Storbritannia har vært med i konkurransen hele 62 ganger tidligere, og har sikret seg seieren fire ganger. Storbritannia er også ett av de fem landene som er direkte kvalifisert til finalen (sammen med Spania, Italia, Frankrike og Tyskland). De ble representert av Michael Rice i årets utgave av konkurransen i Tel Aviv med låten «Bigger Than Us», som endte på sisteplass i finalen med kun 11 poeng.

Du kan lese hele artikkelen fra BBC her.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien