Slik velger Spania sitt bidrag for Eurovision 2020

Blir det fremdeles via programmet Operación Triunfo?

Det er ikke så alt for lenge til Eurovision 2020 kommer til syne i det fjerne. Nå har alle delegasjonene som har bekreftet deltagelse, begynt å jobbe for fullt for å finne det bidraget som skal få den store æren av å representere landet i Ahoy Arena, i Rotterdam. Nå har også nyhetene kommet om hvordan Spania skal velge sitt bidrag i år.

Ikke noe Operación Triunfo som utvelgelse for Eurovision 2020

I følge flere flere ulike medier er det nå snakk om at Spania, i år velger å ta sitt valg internt. Dette har ikke Spania gjort siden 2015, da de sendte Edurne med låten Amanecer. Årets bidrag for Junior Eurovision Song Contest (JESC), velges også internt. Hvorfor Spania velger internt i år for både Eurovision og Junior Eurovision, er foreløpig ukjent.

Fremdeles Operación Triunfo

Spanias kringkaster RTVE velger fremdeles å kjøre konkurransen Operación Triunfo, men da altså uten at vinneren får æren av å være med i Eurovision som ved tidligere år.

Allerede i Oktober starter castingen for Operación Triunfo, og dette kan du følge mer med på her.

Spania sendte Miki Núñez, eller bare kalt Miki til Eurovision 2019 i Israel. Der stilte han med låten «La Venda». Miki endte på en 22. plass i årets finale.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien