Ruth Lorenzo for Spania?

Tidligere i uken ble det klart at den spanske kringkasteren RTVE, skraper Operacion Triunfo, som utvelgelsesmetode for Eurovision, og heller går for en intern utvelgelse til neste års Eurovision i Rotterdam.

Ifølge kringkasteren har de fått en kjent artist til å si ja til å delta for Spania, og slike ting setter selvsagt i gang ryktemøllen på den iberiske halvøyen.

Et av navnene som sies å skal ha vært i såkalte samtaler med den spanske kringkasteren, er Ruth Lorenzo, som representerte landet i København i 2014. Med låten Dancing In The Rain, havnet hun tilslutt på en niendeplass, en plassering som er Spanias beste de siste årene.

Ruth har også vist interesse for Eurovision tidligere. Hun sendte inn en låt til Operacion Triunfo ifjor, og var også ryktet til å representere landet i 2017. I år satt hun i juryen i Tyskland sin nasjonale finale, så engasjementet er definitivt tilstede hos Ruth.

Et annet hett navn, som kommer ut av ryktene i Spania er den spanske artisen Diana Navarro. Diana som er en veldig kjent sanger i Spania, skal tidligere ha uttalt at hun gjerne gjør Eurovision. Hun var faktisk nesten klar til å representere Spania i Lisboa i 2018, men i siste minutt ombestemte RTVE seg og gikk for Operacion Triunfo formatet istedenfor. Hvis Diana gjør Eurovision har hun uttalt at hun gjør Eurovision for å vinne, og hun må ha full kreativ kontroll på alt som skal skje i ukene i mai. Med tanke på Spanias begredelige plasseringer de siste årene, så er det kanskje ikke så dumt å la andre ta kontrollen over låt og hva som skjer på scenen.

Uansett hvem det blir for Spania, skal det blir spennende å se hvem som får æren av å delta for landet. Sist gang RTVE gikk for en intern utvelgelse var i 2015 da Edurne deltok i Wien.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien