DR endrer på Melodi Grand Prix 2020

Danmarks Radio velger endringer på setup’et for Meldoi Grand Prix 2020. Der vil stadig være 10 bidrag i den danske finale, men veien innen, vil blive anderledes end tidligere.

Der skal en større genre-bredde inn i den danske finale – hidtil har man altid søkt å få en låt, hvor der er et «catchy» refrain, men oftest har det været lig med radio-vennligt pop. Men hvorfor ikke noe a la ‘7 Years’, ‘For evigt’ eller ‘Kun for mig’ – 3 hits som alle kan nynne med på, men som har et komplett anderledes uttryk, end vanlige radio-vennlige poplåter. De 3 hits har været noe av det mest populære, som har været i Danmark de sidste 10 år, og det er kanskje i den retning, som man ønsker at få materiale.

Med oppfordringen til å få bredere musik-genrer inn end vanligt, åpnes der samtidig opp for, at der kan sendes bidrag inn. Der er frem til 1. november, til at skrive det perfekte bidrag, og få det registrert ved DR. Som noe nytt vil DR få blandet MGP inn ved radioen, det gjøres bl.a. ved at DR P4 kommer til å sette fokus på Melodi Grand Prix, og på sangskrivning generelt.

Blandt de bidrag som mottas, vil de 9 distrikter ved DR P4 velge 9 låter, som lytterne på radiokanalen i januar måned, vil få presentert, og stemme på deres favorit. Lytterne på P4 vil velge 3 låter blandt de 9, som vil komme i finalen i mars måned. Øvrige 7 bidrag som kommer til å få billetter til den danske finale, vil også blive frigivet i januar måned – dvs. at de vil blive tilgjengelige på strømtjenestene, likesom at de vil blive spillet på radiokanalene ved DR gjennom januar måned.

DR håper på den måte, å involvere seerne/lytterne mere i den danske finale, og de bidrag og artister som skal på scenen. Det er ikke en hemmelighet, at Melodi Grand Prix av mange i Danmark, har været set som en niche for seg sjelv – og ikke mindst bl.a. artister i den danske musikkbransje. For å bløde lidt opp på den holdning i musikkbransjen, har DR haft en tet dialog med representanter fra bransjen, ett job som fortsetter, for å bygge bro mellem det aktive og sterke musikkliv der er i Danmark og dansk Melodi Grand Prix.

DR har som ambisjon at det danske Melodi Grand Prix skal være en stor fejring av dansk musikk og sangtradisjoner. 

Den danske finale løper av stablen den 7. mars, for første gang i mange år fra København, hvor Royal Arena kommer til å åpne dørene for folkefest

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien