Blogg: Lys i horisonten for Spania?

Ganske uventet og uvanlig tidlig for Spania å være, anonnserte i går landets kringkaster at de har valgt Blas Canto, som sin representant til Rotterdam i neste års Eurovision Song Contest. Et meget godt valg i mine øyne.

Spania legger bak seg noen veldig mørke år i Eurovision. Kun Pastora Soler i 2012 og Ruth Lorenzo i 2014 klarte å ta landet inn i topp ti. Resten av deres plasseringer er et sørgelig kapittel. Siden 2015 har landet blitt 21, 22, 26, 23 og 22 i finalen. Langt ifra godt nok for et land med en rik musikktradisjon og veldig mange gode artister.

Spania har også de siste årene stått for noen av de mest interessante nasjonale finalene. Altifra voldelige opptøyer i 2017 til bannende og hissige artister i 2010 har blitt sendt direkte på landets største tv-kanal TVE1. Derfor er det forståelig at de nå velger å gå internt.

Ikke engang en nysatsning av suksessen Operacion Triunfo, ga Spania noen særlig gode plasseringer i Eurovision, og da ble det til at dette konseptet også ble lagt på hyllen, selv om programmet får en sesong tre, men der Eurovision delen kuttes ut.

Blas Canto er 27 år gammel og har masse erfaring allerede. Han har gitt ut fem studioalbum. Fire av de sammen med boybandet Auryn, og et soloalbum, som har gjort det veldig skarpt på de spanske listene. Hans debutsingel El No Soy Yo solgte platinum ifjor, og albumet havnet helt på toppen av de spanske listene.

Det er veldig godt gjort av RTVE å sikre seg denne unge, sultne, talentfulle og veldig allsidige artisten til Eurovision. Og ved at han sa ja, sørget RTVE samtidig for at Eurovision forblir en snakkis og populært i Spania.

Nå gjelder det bare å finne den rette låten til Blas Canto. Han uttaler at han har mange ideer og mange låter han ønsker å prøve. RTVE samarbeider også med talentfulle og kjente produsenter som sikkert også kommer opp med noen gode forslag.

Om det blir slik at han fremfører tre låter på tv, og lar publikum og jury bestemme hvilken låt vites ikke, men hvis det er mye å velge mellom kan jo dette være en ide.

Uansett, de ti neste Eurovisionårene starter med lys i horisonten for Spania, og jeg gleder meg til å følge denne artisten og låtvalget hans videre frem mot mai.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien