Dima Bilan vil delta for Russland igjen

Dima Bilan som vant Eurovision for Russland i 2008, sier til russisk media at han gjerne vil representere landet i konkurransen igjen for en tredje gang.

Dima Bilan representerte først Russland i Athen i 2006, med låten Never Let You Go, som han kom på en andreplass med. To år senere var han tilbake med låten Believe, som gikk helt til topps dette året. 11 år etter er han fortsatt den eneste russiske Eurovisionvinneren.

Nå åpner han altså dørene for at han vil delta for Russland en tredje gang. Den eneste betingelsen han setter for en eventuell deltagelse, er at den russiske kringkasteren arrangerer en nasjonal finale. Dima vil mye heller vinne via en nasjonal finale der publikum bestemmer, enn den interne prosessen som de to russiske kringkasterne har brukt siden 2012.

I den siste russiske nasjonale finalen som ble arrangert var faktisk Dima Bilan deltager, men måtte se seg slått av bestemødrene.

Russland bekreftet sin deltagelse i Rotterdam i forrige uke, og bekreftet at de nok engang kommer til å velge sitt bidrag internt. Derfor er det nok ganske usannsynlig at vi kommer til å få se Dima Bilan i neste års konkurranse, med mindre han ombestemmer seg og viker fra sitt prinsipp.

Ubekreftede rykter sier at artisten Zivert er aktuell for Russland i Eurovision, men også Nyusha, som har vært ryktet flere ganger nok en gang kan være aktuell. Hvem det tilslutt blir får vi nok ikke vite før i februar/mars. Detaljer om Russland sine interne valg holdes godt skjult.

Russland kom i år på en tredjeplass i Tel Aviv med Sergey Lazarev. Han kom også på en tredjeplass i 2016 i Stockholm da han også representerte landet.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien