Dette er fansen bak verdens største musikkonkurranse: Anne Helen Houg

Velkommen til escNorges nye serie som vi har valgt å kalle «Dette er fansen bak verdens største musikkonkurranse».

I denne serien vil vi i escNorge presentere noen av de mange fans i landet som er fan av denne fantastiske konkurransen, nærmere bestemt Eurovision Song Contest (ESC). I denne serien vil dere få bli kjent med ulike fans, og høre hva deres forhold er, til nettopp Eurovision! Den tredje ut i denne serien er Anne Helen Houg!

Navn: Anne Helen Houg
Alder: 45
Jobb: I kirken.
Hobby/Fritid: Musikkelsker, og ofte frivillig på festivaler.

Ann Helen, hva er ditt favorittbidrag i Eurovision gjennom tidene?
– Min favoritt fra ESC er Aminata Love Injected fra Latvia i 2015.

Hva er ditt favorittbidrag som har deltatt i Melodi Grand Prix da?
– Det er D’Sound med Mr. Unicorn fra i år 2019.

Hva er ditt favorittår i Eurovision?
– Mitt favorittår i ESC er 2016. Flere gode rockelåter og Spania, Italia samt Frankrike var utrolig bra!! Generelt et veldig sterkt år. Og en annen grunn til at 2016 er mitt favorittår, er at Francesca Michelin, Barei og Amir. Alle er Artister som jeg digger fortsatt..

Hva er ditt favorittår i Melodi Grand Prix?
– Det er 2013 da Margaret Berger vant. Digga Sirkus Eliassen! Gromth og Emil Solli Tangen, Datarock, Im With You, Gothminister, Ulvetuva.. Skikkelig sjangerbredde det året!

Hva er ditt beste Eurovision-minne?
– Da Jamala vant. Den låta berørte meg lenge før jeg visste at det var en vinner låt. Og da hun fremførte den i Ukraina, så visste jeg at der har man årets vinner. Ingen ville høre på meg. Gøy å få rett! Hvorfor var jamala mitt beste ESC øyeblikk? Rent musikalsk? Det var måten saksofonen fulgte stemmen hennes, og forsterket den gjennom hele låta. På annet vis så satte den ord på holochoust for meg. Alle de følelsene jeg har båret på i alle år. Tristheten og ondskapen fikk plutselig toner satt til seg

Hva er ditt beste Melodi Grand Prix-minne?
– Det var når D’Sound bøtta innpå med juryestemmer i år. Da trodde jeg at det var bare jeg som elsket den låta. Jeg ble så glad når de gikk til gull finale.

Hva betyr MGP/ESC for deg?
– Jeg elsker å oppdage nye artister fra hele Europa. Jeg føler at fjerne land kommer nær. Og det er gøy. Derfor elsker jeg det hele!

Hvorfor er du fan av MGP/ESC?
– Jeg er fan av ESC, fordi det er den ene uka i året som forener Europa. Den uka fiender stemmer på hverandres artister. Jeg føler at land som tidligere var langt vekk, plutselig kommer meg nær. MGP er mindre viktig for meg. Fordi jeg ser så mye konserter og slikt, så kjenner norsk musikk ganske godt. Så ESC og andre nasjonale finaler er på en måte mer spennende, for da lærer jeg nye musikere å kjenne, og hver gang blir jeg litt mer kjent med det landet. Men MGP er et hyggelig TV program. Det er god underholdning. Og presenterer jo liksom oss da.

Når ble du fan av MGP/ESC?
– Jeg ble fan av ESC i 2012.. Likte det jo som barn, men var vel ikke fan da. 1990 – 2012 så jeg ikke på MGP og ESC, med unntak av ESC 2004 og MGP da Wig Wam vant.. Da var jeg i selskap der folk så på.. Jeg begynte å oppdage låter på Youtube i 2012.. Spesielt Sveits og Kypros sin «Lala Love», gjorde meg interessert akkurat det året.. Jeg elsket Tooji og Loreen også !

Var det noe som gjorde at du ble fan? En ytre påvirkning eller noe?
– Jeg bare kom over masse musikkvideoer på YouTube i 2012, med låter fra Eurovision. Og så begynte jeg å søke opp «Melodi Grand Prix – forum«. Og så traff jeg andre fans der.

Hva liker du med MGP/ESC?
– Alle de flotte sceneshow, variert musikk, åpningsseremoni, spenninga, postkortene.. Den røde/orange løperen, spenninga ved å smugtitte på før- konsertene i London, Madrid og Riga? Hvem synger surt live..? Og andre spekulasjoner. Jeg liker de fleste aspekter ved ESC.

Er det noe du ikke liker med MGP/ESC?
– Jeg missliker hyping og dissing av musikere og musikk.. Spesielt dissing. Alle har forskjellig smak, og alle i MGP/ESC er forholdsvis talentfulle.

Hva mener du kan forbedres med MGP?
– Jeg vet ikke om noe som bør forandres. Mye i meg ønsker jo Arif, Unge Ferrari osv.. Den type musikk som spilles hele tiden. Iallefall skulle vært representert i MGP.. Og i mange andre land, så mener vel at mye av musikken kan føles litt rar og gammeldags, og at mer moderne musikk noen ganger får dårlige resultater. Men det har nok mye med at mange gjør som jeg. Gjør andre ting i tenårene\tjueårene enn å se på MGP/ESC og kommer tilbake når man får barn, og MÅ bruke lørdagen foran tv og stemme.

Hvordan er MGP/ESC i fremtiden? Hva ser du for deg? Hva håper du på?
– Vet ikke.

Favorittvinner i MGP og ESC? Av de som har vunnet konkurransen.
– Det må være «Lenge Leve Livet» av Dollie De Lux. Fordi jeg ville ha sånne filler i håret.. Neida det er enten «Alle Mine Tankar» eller Grab The Moment.» Begge er låter som jeg fortsatt ofte hører på. Av ESC vinnerne så er Jamala og Duncan mine favoritter, og jeg klarer ikke å velge bare en her heller.


Vi takker Anne Helen Houg for å ha satt seg tid til å stille til intervju for escNorge!


Vil du gjenhøre favorittene til Anne Helen? Ikke noe problem! De finner du her:

Vil du være med i denne serien? Det er mange i køen før deg, men dersom denne serien fortsetter så kan de hende vi vil finne en plass til deg også. Send inn dine svar til: [email protected]

Husk bilde av deg selv, og litt om deg selv!

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien