Vi har snakket med Nathan Trent

Mange husker nok Nathan Trent fra da han representerte Østerrike i Eurovision Song Contest 2017 i Kiev med sangen «Running On Air«, og endte opp på en 16.plass i finalen.

Reisen hans stoppet derimot ikke der. Siden den tid har han gitt ut hele ni nye singler, flyttet til London, holdt flere konserter og i oktober gav han ut sin nyeste singel «Sweet Dreams» . Denne låten klatret helt opp til 51.plass på den norske iTunes-topplisten, noe som betyr at Nathan Trent fortsatt er relevant også hos norske lyttere.

Vi møtte han i London for en liten prat:

Du representerte Østerrike i Eurovision Song Contest 2017 med låten din «Running On Air», hvordan var den opplevelsen?

Det var en vanvittig opplevelse, og jeg elsket det så mye. Det faktum at jeg fikk gjøre det med min egen låt gjorde det enda bedre. Jeg prøvde bare å nyte øyeblikket, selv om tiden gikk så utrolig fort. Jeg hadde bare tre minutter, men de tre minuttene var mine, og jeg blir så glad av at folk likte sangen. Det å høre at publikum sang med på min sang var helt magisk, og at det satt over 200 millioner mennesker å hørte på min låt gjorde det enda kulere. Så ja, jeg elsket det.

De fleste har nok ikke sett deg siden du var med i konkurransen. Hvordan går det med deg? Hva holder du på med nå?

Jeg har det bra! Jeg har drevet med en mengde låtskriving, og jeg har faktisk har gitt ut så mange plater etter konkurransen at jeg ikke kan huske akkurat hvor mange jeg har gitt ut, men jeg tror det er rundt ni. Før jeg ble valgt ut til konkurransen var jeg var veldig usikker på om det å være artist var en retning jeg ville fortsette å gå, men Eurovision ga meg virkelig den bekreftelsen jeg trengte på at jeg har noe å si som låtskriver og noe å stå for som artist, så den fikk meg til å gå inn for karrieren min. Så det er det jeg har gjort frem til nå, sluppet ut låter, og lært meg hvordan man gjør alt på egen hånd. Jeg har også lært hvordan bransjen fungerer og hvordan alt det økonomiske fungerer. Det har vært en god opplevelse, som jeg aldri ville vært foruten.

Din nyeste låt heter «Sweet Dreams», hva handler den om?

«Sweet Dreams» har faktisk vært ferdig i nesten ett år nå, men jeg har ventet på rett tid til å gi ut sangen. Den handler om å fantasere om noen, og savne deres nærhet. Den prøver å beskrive den følelsen du har når du bare vil være med noen, i stedet for å være alene. Den handler om en slags kombinasjon mellom følelser og minner som er veldig vanlig for alle og som mange kan relatere til, tror jeg.

Sweet Dreams klatret faktisk helt opp til en 51.plass på den norske iTunes topplisten. Visste du at du hadde så mange lyttere i Norge?

Jeg visste faktisk ikke at jeg hadde nok lyttere der til å få låten opp på iTunes topplisten i Norge. Det var så hyggelig, og en skikkelig kul milepæl for meg. Det å komme seg inn på topplistene i et annet land enn Østerrike er så gøy, og jeg er skikkelig takknemlig for alle som har kjøpt og streamet sangen, og alle de andre sangene mine. Det er en så bra følelse å vite at selv om man er alene kan man oppnå ting som det, men jeg hadde jo selvfølgelig aldri klart det uten fanbasen min. Uten fansen er ikke artistene noe, så tusen takk til Norge for støtten.

Hva er planene dine for fremtiden?

Nå skal jeg bli her i London i noen uker, før jeg drar hjem til Østerrike for å feire jul. Rett over nyttår drar jeg til Los Angeles hvor jeg skal bli i to måneder for å skrive låter og lage nytt materiale. Deretter drar jeg tilbake til London og Østerrike for å fortsette på det som skjer der. Planen min nå er å virkelig bli mer konkret som artist og legge en vid og bred plan for hva jeg vil oppnå over de neste månedene og årene, så det ser jeg virkelig frem til.

Vi takker Nathan Trent for at han stilte opp til intervju med oss!

Her kan du høre hans nyeste singel «Sweet Dreams»…

… og her kan du få ett gjensyn med Nathan Trent sin opptreden fra Eurovision Song Contest 2017 i Kiev.

Bilde fra da vi møtte Nathan Trent i London. Foto: Christer Høiland
Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien