Slik kan Eurovision 2020 bli finansiert

Den nederlandske kringkasteren Nederlandse Publieke Omroep (NPO) ser ut til å ha nådd en avtale for budsjettet for neste års Eurovision-finale i Rotterdam.

Det ser ut til at regjeringen har funnet en løsning for å finansiere Eurovision Song Contest i 2020, ifølge DE TELEGRAAF. Den foreslåtte løsningen var å bruke direkte statlige penger i stedet for å bruke penger som kommer fra skatter og avgifter.

Budsjettet for Eurovision 2020 er satt til å bli 26,5 millioner euro, eller nærmere 266 millioner norske kroner. EBU og medlemmene vil bidra med 9,6 millioner euro, nær 96 millioner norske kroner. NPO vil bidra med 2,5 millioner euro, eller nær 25 millioner norske kroner. Kringkasteren AVROTROS vil bidra med ca. 2 millioner euro, som tilsvarer ca. 20 millioner norske kroner.

Gapet på ca 12,4 millioner euro, eller 124 millioner norske kroner om du vil, sier regjeringen seg villige til å dekke av statsbudsjettet. Pengene ser ut til å være tilgjengelige fra statlige overskudd som spares til side for spesielle anledninger, og regjeringen virker villig til å bruke disse på Eurovision-finalen i Rotterdam.

Den generelle følelsen blant de i regjeringen er imidlertid at NPO og AVROTROS burde ha bidratt mer enn det de har sagt at de vil bidra med, men siden disse pengene er fra statens fortjeneste, og ikke fra skatter og avgifter, så ser det nå ut til at saken har tilfredsstilt kabinettmedlemmene.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien