Blogg: Hva med……. Hanne Mjøen?

Et blogginnlegg, skrevet av skribent Anders M. Tangen

I dagens spalte «Hva med…….?» fokuserer jeg vel så mye på et ønske, som på journalistisk arbeid for å finne ut hvilke artister som er sannsynlige. Så langt er det ingenting som tyder på at Hanne Mjøen er med, men jeg hadde ønsket det veldig. Og skulle ikke Hanne være aktuell selv, så ønsker jeg meg henne som låtskriver, sammen med folka hun ofte samarbeider med med, i MGP.

Hanne Mjøen fikk sitt gjennombrudd i 2018 med låta «Sounds good to me». Hun har i to år vært i Topp 3 i P3 Urørt-finalen, har vært oppvarmer for Astrid S og spilt på showcaser mange steder. «Sounds good to me»er en ganske spesielt oppbygd låt hvor selve refrenget ikke tar av, men egentlig er lavere i energi enn pre-choruset. Hanne Mjøen skriver låter som oppfattes ærlig og direkte. Nettopp derfor liker hun å skrive låter med svenske låtskrivere. Hun sier i et intervju med Mag:

«Jeg liker veldig godt å skrive med svensker. De er gode på å skjønne at som europeer så må du skrive tekster som europeere skjønner. Du kan ikke ha avanserte ord. Det har ofte skjedd de gangene jeg har vært i England og skrevet. At det da kommer ord som jeg ikke skjønner, så sitter jeg i session og sier sånn; «Men, det ordet der vet ikke jeg hva betyr, så mest sannsynlig vet ikke folk på min alder i Norge eller i Europa hva det betyr heller. Jeg vil jo ikke skrive en sang som ingen skjønner. Haha. Det er jo ikke noe gøy»

En låtskriver, og artist med både forståelse for, og interesse for hva som treffer Europa er som skapt for MGP og Eurovision. Som så mange andre skriver Hanne Mjøen låter på disse låtskriver-leirene som er rundt omkring i Europa, og her treffer hun andre låtskrivere og artister.

Når det gjelder rekruttering til MGP så er nok disse leirene et sted for MGP-sjef Stig Karlsen har sine følere ute, og noen ganger mer enn det også. Av og til deltar han personlig for å sikre seg de beste låtene. Hanne Mjøen har studert ved Westerdahls, og det er da også her hun har truffet mange av sine låtskriver-kolleger som leverer låter til seg selv og andre artister. Også her har Stig Karlsen vært innom flere ganger for å «selge inn» deltakelse i MGP som en mulighet for å nå fram med musikken sin.

Hennes største hit er «Sounds good to me», som er strømmet nærmere 11 millioner ganger på Spotify og som har vært en hit også i Europa, og fått veldig god omtale av både BBC Radio 1 og Reinery 21. Den klarte også å bli spille-listet både på NRK P1, og på P3. Hun evner, sammen med låtksriver-teamet sitt, altså å skape låter som treffer bredt både hjemme og ute. Låtskriver-teamet bak «Sounds good to me» er Hanne selv, sammen med Jim Bergsted, D. Michelsen og C Simpson. Ett av navnene her er særlig interessant. For Jim Bergsted har en bakgrunn som tidligere deltaker i MGP. I 2012 deltok han sammen med gruppa Use Me og låta «Daisy», og han var da eneste låtskriver av denne låta.

Nå er han låtsnekker i ulike konstellasjoner, alene og sammen med bandet sitt «Cars and calories». Alltid med melodisk sterke, fengende, intrikate poplåter som varemerke. Og fra dette miljøet kommer også en ganske store hiten «Mental Lover» som ble framført av Jim selv, sammen med Frida Amundsen, som jeg også kunne ønske meg i MGP. Så det er noe med dette miljøet jeg er nysgjerrig på, og som jeg håper har levert en vare til neste års MGP. Her er Hanne Mjøen med «Sounds good to me», skrevet av blant annet tidligere MGP-deltaker Jim Bergsted. Slik ble låta framført live under TV-showet Gullfisken:

Her er en annen låt som Hanne har skrevet sammen med Jim Bergstad:

  • Fakta Hanne Mjøen:
  • – Opprinnelig fra Oppdal i Sør Trøndelag
  • – Største hit er «Sounds good to me» som er strømmet 10 millioner ganger
  • – Hennes låt Future, også skrevet sammen med Jim Bergsted er strømmet en million ganger.
  • – Har i to år vært i Topp 3 i Urørt-finalen – Har levert låter på flere låtskriver-leire rundt om i Europa.

Sannsynlighet for MGP deltakelse i 2020: 10%.

Men sannsynlighet for at hun eller noen i låtskriver-miljøet hennes er med: 35%

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien