Gjensynsbonanza i MGP 2020?

Foto: Stig Karlsen

I kveld har et knippe heldige MGP-fans, inkludert escNorge, fått lov til å besøke MGP-general Stig Karlsen på NRK der vi fikk lytte til de 5 direkte kvalifiserte finalistene og de 4 låtene som er med i delfinalen til Sør-Norge.

En spent gjeng fra escNorge og OGAE Norway er på vei inn for å høre på MGP-låtene.
Foto: Mandy Pettersen / escNorge

Vi fikk servert flere gode låter, i litt ulike sjangere, og det var gjennomgående positiv stemning i rommet under hele gjennomlyttingen. Flere bemerket underveis at kvaliteten på disse 9 bidragene var gode nok til å stå mot hverandre i den store finalen, så tanken på at kun én av de 4 låtene fra delfinalene går videre er brutal – og litt vond, spesielt hvis MGP-redaksjonen fortsetter å levere på dette nivået for de resterende delfinalene!

Gjensynsglede

Det blir mange gledelige gjensyn med artister som det blir veldig stas å få tilbake på MGP-scenen igjen. Det er noen artister som er «up and coming» og relativt ukjente, men det blir også en del navn vi kjenner til fra før, også utenfor MGP-sirkuset. Det er i alle fall ingen grunn til bekymring for vokale prestasjoner, heller ikke i kombinasjon med heftige dansetrinn 😉

Det er kanskje tidlig å si så mye om artistene, vi har tross alt bare fått se 9 av 25 navn, men dersom denne standarden gjelder for alle de andre delfinalene også, blir det kanskje et skikkelig gjensynsbonanza i MGP 2020.

Låtene

Enkelte satt igjen med en følelse av at man har hørt noen av disse låtene tidligere, og vi kunne kjenne igjen toner og oppbygning fra låter som blant annet Fuego og Rise Like A Phoenix. Med andre ord er det mulig vi venter på flere og bedre godbiter i denne MGP-twistposen, men nivået er allerede ganske høyt og vi er spente på om det bare kan gå nedover herfra.

Som de seneste årene virker ikke sjangerbredden å være helt der fokuset har ligget. Vi får fengende og gode låter hvor flere vil fungere godt på radio, men det er noen låter med veldig spennende lydbilde og spesielt to av låtene skilte seg ut som favoritter blant flere av oss som var på denne forhåndslyttingen.

Vår umiddelbare reaksjon

escNorge og OGAE Norway (Grand Prix-klubben) gjorde en livestream i det vi kom ut fra NRK. Du kan se vår umiddelbare reaksjon her:

https://www.facebook.com/escnorge/videos/2463474793915735/
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien