Nettavstemning i MGP

MGP-sjef Stig Karlsen sier det blir noen endringer i MGP2022. Stedet er for finalen er nå også klart. Foto: Mandy Pettersen / escnorge.no

I år tar NRK tar skrittet fullt ut, og innfører nettavstemning i MGP, etter å ha hatt en kombinasjon de siste årene.

På lørdag sendes første delfinale i årets MGP. Med artister med tilknytning til Sør-Norge. Delfinalen er duellbasert. 4 låter presenteres i to dueller, så møtes de to vinnerne i en siste duell. Vinneren skal til Trondheim til finalen 15.februar, og konkurrere med fem direktekvalifiserte, og de fire andre vinnerne fra delfinalene.

I år kan en kun stemme via nettet. Enten appen NRK.no eller på nettsiden. For å kunne stemme må en være registrert bruker av NRK.no. Det gjør du her: http://innlogging.nrk.no. Hver bruker har tre stemmer til rådighet. Stemmene er gratis.

MGP-sjef Stig Karlsen sier de gjør disse endringene av flere grunner

– I duellene i delfinalene er vi avhengige av hurtige løsninger og SMS er langsommere enn nett. Og SMS er en tjeneste unge i mindre og mindre grad bruker.

Stig Karlsen sier det er viktig at så mange som mulig registrerer seg slik at de kan logge seg på NRK.no for å stemme.

– Å skaffe seg brukernavn og pålogging minsker faren for å bli stående i «registreringskø» under sending.

Stig Karlsen legger ikke skjul på at det er litt «skummelt» å gjøre slike endringer.

– Det ligger alltid en spenning og usikkerhet til det å gjøre noe nytt, og antall brukere vil nok falle noe til dette er en innkjørt standard. For SMS er på vei ut.

Så vi i escNorge vil så sterkt vi kan oppfordre absolutt alle til å registrere seg hos NRK så de kan være med å stemme førstkommende lørdag. Det er jo viktig at låtene vi har med i finalen 15. februar er i takt med musikksmaken til det norske folk.

Delfinalen sendes lørdag 11. januar klokka 19.55.

Del:
Relaterte artikler