Disse deltar i MGP-finalen 2020

Foto: NRK

escNorge, presse og fans er i dag på plass hos NRK på Marienlyst for å møte de 5 direkte kvalifiserte finalistene og de 4 delfinalistene fra Sør-Norge.

Her tar vi en nærmere titt på de 5 som er direkte kvalifisert til den store finalen 15. februar.

Finalistene

Didrik & Emil

Foto: NRK

Deltar med låten «Out Of Air».

Tekst og melodi: Fredrik Boström, Mats Tärnfors, Niclas Lundin og Didrik Solli-Tangen.

Brødrene Solli-Tangen har begge deltatt i MGP-finalen tidligere og er kjent for sin stemmeprakt innenfor opera-sjangeren som de begge er utdannet i. Didrik vant hele MGP i 2010 med My Heart Is Yours og fikk representere Norge i Eurovision Song Contest på hjemmebane, der han fikk en 20. plass.

Etter MGP-deltakelsen i 2010 har Didrik blant annet vært programleder for Skal vi danse og han tok seg til finalen av Stjernekamp i 2017 der han fikk en andreplass.

Lillebror Emil deltok i MGP 2013 sammen med Gromth og låta Alone, de tok seg videre fra delfinalen i Steinkjer men i finalen gikk det ikke veien og de måtte se gullfinalen fra sidelinjen.

Ulrikke

Foto: NRK

Deltar med låta «Attention».

Tekst og melodi: Christian Ingebrigtsen, Kjetil Mørland og Ulrikke Brandstorp.

Ulrikke Brandstorp hadde erfaring fra både Idol og The Voice da hun deltok i MGP-finalen i 2017 med låta Places, der tok hun seg videre til gullfinalen hvor det til slutt endte på en 4. plass for jenta fra Skjeberg.

Etter MGP 2017 fikk vi følge Ulrikke gjennom Stjernekamp høsten 2018 der hun tok seg helt til finalen og til slutt havnet på 2. plass. I tiden etter stjernekamp fikk hun et tilbud hun ikke kunne si nei til, nemlig å spille rollen som Liesl i «The Sound of Music». Hun var også nylig å se i Håp i ei gryte der hun blant annet sang sammen med Sondrey som hun nå konkurrerer mot i MGP-finalen 2020.

AKUVI

Foto: NRK

Deltar med låta «Som du er».

Tekst og melodi: Beatrice Akuvi Kumordzie og Andreas Stone

Beatrice Kumordzie går under artistnavnet AKUVI og er søsteren til Anna-Lisa Kumoji som vi ble kjent med under fjorårets MGP. AKUVI vokste opp i Asker i et hjem fylt av musikk og i hennes oppvekst fikk hun kjærlighet for amerikansk hip hop og rnb. Etter at hun flyttet til Sør-Afrika for fire år siden begynte hun å eksperimentere med ulike sjangere som nå har resultert i det hun selv kaller reggae-infuced neo-soul.

I desember 2019 ble flere kjent med AKUVI da hun deltok sammen med søster Anna-Lisa i Beat for Beat, og nå er hun altså klar for MGP 2020.

Sondrey

Foto: NRK

Deltar med låta «Take My Time».

Tekst og melodi: Ola Frøyen, Eric Lumiere og Terhi Pippuri

Gjennom høsten 2019 ble Sondre Mulongo Nystrøm fra Øyer for alvor kjent gjennom sin deltakelse i Stjernekamp der han kom på en tredjeplass. Det ble en høst der han imponerte seerne gjennom mange sjangere, blant annet MGP-kvelden der han fremførte La Det Swinge foran Hanne Krogh som var gjestedommer. Før Stjernekamp deltok han i X-factor 2010, men det var gjennom TV2-programmet The Stream i 2016 at han fikk en platekontrakt med Sony Music.

Sondrey utdanner seg ved musikk skolen Limpi i Lillehammer og har en YouTube-konto der han blant annet gjør cover av låter fra andre artister.

https://www.youtube.com/watch?v=ExL434P3Qcc

Tone Damli

Foto: NRK

Deltar med låta «Hurts Sometimes»

Tekst og melodi: Helge Moen, Jim Bergsted, Jethro Fox og Tone Damli

Hele Norges Tone Damli Aaberge ble først kjent da hun i 2005 deltok i Idol og fikk en andreplass. David Eriksen tok kontakt med henne en stund etterpå og plutselig fikk hun skikkelig fart på karrieren. Hennes første album Bliss solgte til gull og hun ble raskt et mye omtalt navn i mediene. Hun har deltatt i Skal vi danse, hatt sin egen dokumentarserie, vært med i Hver gang vi møtes og vært Idol-dommer.

Det som de fleste MGP-fans vil huske Tone best fra er deltakelsen i MGP 2009 der hun sang Butterflies og kom på en andreplass bak Alexander Rybak.

Etter MGP gjorde hun også et forsøk i svenske Melodifestivalen, der hun sang Hello Goodbye med Erik Segerstedt der de kom til Andra chansen.

Under fjorårets MGP-finale fikk vi et lite gjensyn med Tone Damli da Tor Endresen fikk en egen hyllest under sendingen.

https://www.facebook.com/NRKUnderholdning/videos/1178941555607831/

Fem av ti finalister

Foto: NRK

Disse fem direkte kvalifiserte artistene vil få følge av fem andre finalister. De resterende fem vil kvalifiseres gjennom delfinalene som finner sted hver lørdag de neste fem ukene. Fire artister skal altså kjempe om én finalebillett hver lørdag til vi har 10 stykker som skal møtes i den store finalen.

Finalen av Melodi Grand Prix finner sted i Trondheim Spektrum, lørdag 15. februar.
Les alt om MGP 2020 her.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien