Disse deltar i delfinalen til Sør-Norge

Foto: NRK

escNorge, presse og fans er i dag på plass hos NRK på Marienlyst for å møte de 5 direkte kvalifiserte finalistene og de 4 delfinalistene fra Sør-Norge.

Her tar vi en nærmere titt på de 4 som deltar i delfinalen til Sør-Norge den 11. januar.

Artistene

Foto: NRK

Raylee

Charlotte Kristiansen, bedre kjent som Raylee, er godt vant med å stå på scenen. Hun startet sin karriere allerede som 8-åring, den gang under artistnavnet Lotta. I 2008, bare 10 år gammel, spilte hun hovedrollen i musikalen Annie i Oslo. Hun har gitt ut to album i ung alder, hun deltok i Stjernekamp 2014 og kom på en fjerdeplass der, i 2015 deltok hun i MGP med låta Louder hvor hun ikke nådde gullfinalen og året etter, altså i 2016, deltok hun i Skal vi danse og tok seg helt til finalesendingen hvor hun til slutt endte på en tredje plass.

I år deltar Raylee med låten Wild.
Tekst og Melodi: Andreas Stone, Anderz Wrethov og Laurell Barker .

Kim André Rysstad

Foto: NRK

Kim er utdannet innen klassisk sang og kan kunsten å kvede. Høsten 2019 gjorde han det sterkt under sin deltakelse i Stjernekamp der han tok seg helt til finalen og til slutt havnet på andre plass.
I 2012 var Rysstad med i Melodi Grand Prix med låten Så vidunderleg, men han klarte ikke å gå videre fra delfinalen på Ørland.

I år deltar Kim med låten Rainbow.
Tekst: Kim Rysstad og Knut Bjørnar Asphol. Melodi: Knut Bjørnar Asphol.

Lisa Børud

Foto: NRK

Lisa er datter av Thomas Børud, som har deltatt i MGP tre ganger.
Hun ga ut sitt første album i 2001, som het Lisa Børud, senere har hun gitt ut sju album til. I 2017 deltok Lisa i Stjernekamp hvor hun endte på en fjerde plass. I 2018 var hun en av Rybaks dansere under Eurovision i Lisboa og den siste tiden har hun turnert landet rundt sammen med resten av artistene i 2019-kvintetten til Stille Natt Hellige Natt.

Lisa deltar i MGP 2020 med låten Talking About Us.
Tekst og melodi: Jimmy Jansson, Anderz Wrethov, Maia Wright og Laurell Barker .

Geirmund Hansen

Foto: NRK

Geirmund kommer opprinnelig fra Stavanger men har bosatt seg i Kristiansand der han har tatt utdannelse i rytmisk musikk på Konservatoriet. Han begynte å skrive låter i 2010 og henter blant annet inspirasjon fra undergrunns-rockemiljøet i USA på 90-tallet.
Geirmund fremførte en egen låt under åpningen av Kilden konserthus i Kristiansand, som ble sendt på NRK, og fikk god kritikk. Han var med i The Voice sesong 2, hvor han blant annet fremførte en duett med Makeda, men der røk han ut i første semifinale.

Geirmund deltar i årets MGP med låten Come Alive.
Tekst og melodi: Eric Lumiere, Jonas H. Jensen og Niklas Rosström.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien