escNorge vurderer: Delfinale Sør-Norge

Foto: Alexander Gjørøy / escNorge.no

Her er vår vurdering av låtene fra den første delfinalen, hvor Lisa Børud, Raylee, Geirmund og Kim Rysstad deltar.

«Talking About Us» – Lisa Børud

Endre Fagervold
Dette er en enkel og en god poplåt som jeg liker veldig godt. Jeg føler den er Spotify-vennlig, men utover det så husker jeg ikke så mye mer av låten. Dette føler jeg er vesentlig til et bidrag i Eurovision. Lisa Børud er en fantastisk artist som har en glede og en sjarme som går rett hjem hos meg. Hun er absolutt en person som bør være med i Melodi Grand Prix. Jeg føler at låta blir litt for safe, og at multitalentet Lisa Børud som entertainer ikke får den sangen hun virkelig fortjener. Derfor føler jeg at det ikke kommer til å bli en finale på Lisa – DENNE GANGEN.

Charlotte Sissener
En fin poplåt dette her, liker veldig godt versene. Det er ungdommelig og friskt, men kanskje litt forutsigbart? Lisa er et fyrverkeri på scenen, så hun kommer garantert til å levere et kult sceneshow, og gleder meg til å se det. Tenker at Lisa og Raylee fort kan kjempe om de samme stemmene.

Christian Jacobsen
Lisa Børud har den mest enkle og trallvennlige låta i dette heatet, med et refreng som raskt sitter i øret. Dette er en svært viktig faktor for å nå toppen. Selv om «Talking About Us» er dansbar, syngbar og uforglemmelig, er den i mine ører for enkel og vil nok gå like fort ut av øret som den kom inn. «Talking About Us» er en gladlåt av lettvekterslaget, og er nok ikke up to date nok for dagens Europa. Men faktum er at nordmenn elsker denne type lettbeint pop, og den favner et bredere publikum enn for eksempel «Wild». Med Lisas eminente dansesteg i tillegg kan dette bli lørdagens vinner, men jeg håper den forblir semifinalen.

André Thomassen Haugen
Kanskje den beste av de som så langt er lansert. Liker veldig godt stemmen til Lisa, og er glad for at hun er med. Rytmene er fine, refrenget er fengende, og den er litt catchy. Likevel så synes jeg at den mangler noe, samtidig som jeg føler at det er en låt jeg har hørt på en million ganger før. Føler ikke den skiller seg så mye ut fra alle andre poplåter der ute. Håper og tror at mitt syn på denne låten endres til det enda mer positive etter å ha hørt den live. Ser nemlig for meg at med et godt sceneshow, og samtidig som jeg får det visuelle inntrykket så vil alt bli hakket bedre.

Anders Tangen
En av denne lørdagens helsvenske låter. Det høres. Dette er såpass uorginalt som det ofte er når det kommer ut av svenske låtgeneratorer. Men som alltid, siden svenskene er irriterende flinke til å skrive låter, så er det fengende og lettbeint. Jeg blir i godt humør, og er sikker på at Lisa vil sjarmere oss alle i senk.

Mandy Pettersen
Så ble det som mange av oss hadde håpet på! Lisa kom endelig tilbake for å stå fremst på scenen, midt i rampelyset, der hun hører hjemme. Denne minner meg om låter vi har hørt fra artister som Zara Larsson og lignende de siste årene. Den er lett, fengende og dansbar – refrenget kan du synge med på etter andre vers, så den saken er biff! Allikevel lurer jeg på om denne slår for svakt ifra seg og heller passer bedre inn i radio- og Spotify-verden enn i MGP. Lisa hadde fortjent en bedre låt en denne. Dette blir som å spise hamburger i brød med ketchup, hvor det er passe godt, men du vet at det hadde blitt bedre med et par sylteagurker, en tomat og litt dressing. En ting jeg ikke er i tvil om er at Lisa vil kjøre showet sitt fullt ut og skinne som en stjerne i sine tilmålte tre minutter, for er det en ting hun kan så er det å lage show på scenen. Jeg håper hun kommer tilbake med en skikkelig megahit et annet år.

Alexander Gjørøy
Som de fleste andre låtene har jeg også hørt denne før, men klarer ikke helt å finne ut hvor. Jeg tviler ikke på at vi vil få et kanonbra show fra scenen, men er redd låten vil forsvinne litt i mengden.

«Wild» – Raylee

Endre Fagervold
Og her er akkurat det jeg mente med kommentaren til Lisa Børud sin låt. Raylee har fått den låta hun fortjener. Raylee er også et multitalent med å være en skikkelig entertainer, og med denne låta tror jeg at Raylee får vist seg frem. Dansefoten settes i gang, og låta fester seg på hjernen. Låta er i «Fuego»-sjangeren, men samtidig føler jeg at den sjangeren er såpass stor at «Wild» er noe for seg selv allikevel. Jeg er veldig spent på hvordan denne blir live, og håper virkelig det blir det showet jeg ønsker! Jeg har lyst til å danse meg til Rotterdam. Derfor ønsker jeg å «Ko-Ko-Roko-Roooe» sammen med Raylee til finalen i Melodi Grand Prix!

Charlotte Sissener
Denne har seilt opp til å bli min favoritt i dette heatet. Tøff, fengende og dansbar med stort hitpotensiale. Det er også noen morsomme elementer her, «Koko koroo» er noe som fester seg. Håper og tror på et skikkelig kult sceneshow til denne. Tipper den har veldig gode sjanser til å vinne delfinalen på lørdag.

Christian Jacobsen
Raylee stiller med de mest moderne rytmene, og har den kanskje mest tidsriktige låta i denne semifinalen. «Wild» er en låt som noe jentemafiaen Rita Ora, Bebe Rexha, Dua Lipa eller Ava Max kunne ha fremført, og jeg sender tankene direkte til Spotifys Topp 20-liste. Selv om Kypros har stilt med liknende låter tidligere synes jeg «Wild» er hakket bedre. Tropisk og ekstremt dansbar rytme, lekre finesser i compet og super backing gjør låta både interessant og hot. Med lekker dansekoreografi, kostymer og backdropp kan Reylee lett føre «Wild» til topps, og videre til finalen i Trondheim, for dette bør gå hjem hos ungdommen. Om den eldre generasjonen henger med i svingene er usikkert, men det bør de gjøre om de ønsker fart og spenning i finalen. En klar kandidat til finalen i Trondheim.

André Thomassen Haugen
Jeg tenkte umiddelbart når jeg hørte denne låten at den lignet veldig på «Fuego» som endte på en andreplass i Eurovision, og ble en veldig populær hit verden over. Den havnet til og med på P3, og der havner det veldig sjeldent Eurovision-låter. Jeg tror ikke denne kommer til å gjøre det samme. Den er på langt nær like bra. Jeg ønsker jo virkelig Raylee masse lykke til, og ikke noe vondt ment til henne eller låtskriverne, men jeg håper virkelig ikke at vi sender «Fuego» nummer to ned til Rotterdam. Liker godt stemmen til Raylee, og rytmene i låten fenger meg til en viss grad. Den setter seg litt på hjernen, og det er positivt for meg. Selv om også denne låten gir meg følelsen av å ha hørt den mange ganger før, så skiller den seg kanskje litt ut. Og ikke misforstå meg! Jeg likte «Fuego», men er bare ikke så fan av å kopiere tidligere suksesslåter. Derfor når den heller ikke helt opp hos meg. Men kanskje etter å ha sett den live?

Anders Tangen
Den andre helsvenske låta i lørdagens startfelt har egentlig bare én svakhet, og det er at alle som har fulgt Eurovision vil mene det er et forsøk på kopi av Kypros sin låt «Fuego». Men det er ikke alltid dumt å stille i Eurovision med noe som ligner noe annet. Låta er lekkert produsert, har mange spennende detaljer og en tekst som i det minste står for noe. Uten at det er poenget her. Skal vi danse-Raylee vil sette fyr på H3 Arena med denne.

Mandy Pettersen
La oss få det sagt med en gang – ja, denne høres ut som «Fuego» og «Replay», men det kommer anklager om kopiering hvert eneste år uten at det pleier å skade resultatet på noen måte. Se på KEiiNO og deres «plagiat» av Finlands «Monster» året før, allikevel vant vi publikumsstemmene i Europa. Når det er sagt må jeg bare slenge meg med i dansen, veive med fletta og synge KOKOO KOROO! Dette er delfinalens desidert mest fengende låt, og den vil absolutt sette publikum i fyr og flamme! Vi vet hvor heftig Raylee kan danse, og jeg håper showet virkelig får frem villdyret i henne.
Budskapet kommer tydelig frem selv om dette er en skikkelig partylåt, og jeg tror Raylee har en god sjanse til å stikke av med billetten til Trondheim. Kjære Raylee: I LIKE IT WILD!!

Alexander Gjørøy
«Alle» synes denne ligner på «Fuego». Det er neppe tilfeldig når man ser hvem som har skrevet låta. Og selv om vi har hørt det før, så gir låta god stemning. Jeg håper ikke folk er lei av enda en «Replay».

«Come Alive» – Geirmund Hansen

Endre Fagervold
Dette er en låt etter min smak, og går absolutt under det jeg elsker å høre på i hverdagen min. Jeg har ikke så god kjennskap til Geirmund fra før, og synes at han har en stødig og en fengende stemme. Selv om låta er veldig i min sjanger er jeg litt redd for hvordan det blir live på lørdag. Jeg tror at denne låta kommer til å falle litt mot de låtene som det konkurreres mot. Det trengs mer for å sende låta videre til en finale, jeg håper på trøkk og pyro fra Geirmund!

Charlotte Sissener
Dette var den låta som utmerket seg mest hos meg ved første lytt. Liker spesielt starten. Den bygger seg veldig fint opp, og har et kraftig refreng. Kanskje den fineste melodien i denne delfinalen i mine ører, men jeg synes versene er bedre enn refrenget. Usikker på finaleavansement.

Christian Jacobsen
Geirmund er for meg et helt ubeskrevet blad, men hans røst og debut i rampelyset sto hos meg til terningkast 6. Låta «Come Alive» derimot tror jeg ikke har evnene til å fange det norske publikum nok til å nå toppen i denne omgang. Ikke etter publikumsfavoritten «Spirit in the Sky». Denne powerbaladen tror jeg dessverre blir litt for seig og stillestående for det norske folk, selv om dette egentlig etter min smak er heatets absolutt beste låt. Sofistikert koring og lekkert, kraftfullt arrangement i det melodiøse refrenget gjør låta mektig og spesiell. Jeg håper dette er vinneren i lørdagens semifinale.

André Thomassen Haugen
Denne er favoritten til mange så langt. Jeg er ikke enig, men jeg kan forstå det. Den vokser på meg, men ikke like mye som jeg hadde håpet på. Liker stemmen til Geirmund godt, og låta er helt på det jevne for meg. Forventet et bittelitt mer trøkk på refrenget. Spent på hvordan denne blir live, men tror akkurat at for min del så vil ikke synet endre seg så mye. Denne låten gir meg også følelsen av å ha hørt den mange ganger før, også i Eurovision de siste årene. Den går på en måte inn i det ene øret og ut det andre. Den er som sagt på det jevne, og det er ikke så negativt spør du meg. Hadde likt å sett Geirmund med en annen låt, der han fikk brukt stemmeprakten sin litt mer.

Anders Tangen
Denne halvsvenske låta var den jeg umiddelbart ble mest nysgjerrig på. Men etter noen gjennomlyttinger så framstår den som ganske mye tyngre å fordøye enn de andre tre. Nå trenger vi både lettfordeyelige og tungfordøyelig musikk i MGP. Men der de andre har vokst seg til sanger jeg har blitt glad i, så har denne stoppet litt opp for meg. Dessverre. Men Geirmund har muligens denne rundens beste vokal.

Mandy Pettersen
Dette er den typen låt jeg vil høre på når jeg er sint, gjør husarbeid eller kjører bil. Men er det låta jeg ser for meg at Europa vil stemme frem som sin vinner? Neppe. Geirmund har en sterk vokal, og jeg liker det han prøver å få til i versene, men refrenget blir nok i tyngste og seigste laget. Også denne sangen minner meg om låter man har hørt før. Den mangler litt ekstra krutt for å få skikkelig fart på sakene, men den er absolutt ikke dårlig! Den tar meg bare ikke til nye høyder. Også her blir sceneshowet viktig for løfte låta flere hakk under livesendingen, og den biffen er jeg ganske sikker på at NRK ordner.

Alexander Gjørøy
Kunne vært noe raskere i starten, men resten av låta er verdt å vente på. Låta passer perfekt til Geirmunds stemme og person, og jeg gleder meg til å se og høre denne live. Med et bra sceneshow kan denne til og med slå «Wild», og gå rett til finalen. Der er lov å håpe!

«Rainbow» – Kim Rysstad

Endre Fagervold
Og her kommer sangen der vi møter Bond-sjangeren og Conchita. Denne minner meg om «Rise Like a Phoenix». Mange elsker nok det nummeret her, hos meg så går det nok ikke helt hjem, da jeg begynner å bli litt lei disse låtene i Eurovision-sammenheng. Det er ingen tvil om at Kim er en stødig sanger, og at han viser at han har noe i MGP å gjøre. Jeg er veldig spent på å se om det kommer noe magi ut av det her på lørdag, eller om det faller gjennom.

Charlotte Sissener
Dramatisk og litt pompøs låt i ekte James Bond-stil. Jeg liker versene som bygger seg fint opp, men den mister meg i refrenget. For meg blir det dessverre litt kjedelig. Skulle gjerne hørt Kim med en folkevisepreget låt på norsk, i samme stil som hans forrige MGP-låt «Så vidunderleg» fra 2012. Ser likevel for meg at denne kan avansere til finalen.

Christian Jacobsen
Kim André Rysstads stemmeprakt og sjarme kjenner vi alle fra årets Stjernekamp, men jeg tror ikke det alene vil holde til finaleplass førstkommende helg. Versene i låta «Rainbow» virker litt dystert, noe usammenhengende og vanskelig å få tak på, mens refrenget er ren melodiøs og svensk 90-tallspop. Her er det tydelig gjort et forsøk på å lage en kopi av den Bond-inspirerte «Rise Like a Phoenix», bare at denne kopien er mye blekere og kommer alt for sent. «Rainbow» er en slags dusinvarelåt, og vil dessverre ikke være rett låt til å representere Norge i Rotterdam. Jeg ønsker derfor ikke låta videre, men innrømmer at Kim André Rysstad er en populær fyr, og jeg ser derfor ikke bort ifra at folk stemmer på ham og sender ham videre til finalen.

André Thomassen Haugen
Denne låten var den første jeg hørte, og når jeg hørte den på toget inn til Oslo så fanget den meg med en gang. Den var fantastisk, og jeg bare elsket den! Etter noen gjennomlyttinger nå, så sitter jeg med et litt annet inntrykk. Jeg liker den fremdeles godt, men ikke på langt nær så mye som ved første lyttinga på toget. Dette er en helt grei popballade som jeg pleier å kalle disse type låter. Den har en sterk tekst, og Kim sin stemme formidler dette veldig bra. Samtidig sitter jeg med den samme følelsen også her som ved de andre låtene. Jeg har hørt dette flere ganger før. Jeg må si at det kom som en stor overraskelse at Kim ville bringe noe som dette inn i Grand Prix-sirkuset. Forventet ikke helt dette fra han. Denne kan bli veldig fin live, og som med Lisa sin låt så tror jeg at mine meninger om låten vil bli hakket bedre etter å ha sett den blitt fremført live.

Anders Tangen
Den eneste helt norske låta i lørdagens finale, og det er befriende. I versene er tonegangene ganske nær det vi forbinder med folkemusikeren Kim Rysstad. Men så åpnes Hollywood-trappa opp i refrenget og det blir både James Bond og «Rise Like a Phoenix» på noen sekunder. Så får vi en av de mest tydelige modulasjoner jeg har hørt i MGP på noen år. Håper Kim er på plass i seg selv og greier å nå ut gjennom kameralinsene med blikket sitt. Gjør han det, så går denne til Trondheim.

Mandy Pettersen
Spennende disharmonier og en liten mengde dramatikk gjør «Rainbow» ganske interessant å høre på, i alle fall den første gangen. Men så merker jeg fort at jeg har hørt låter som dette flere ganger tidligere. Det blir veldig Conchita vs. Bond. Den mangler på en måte det unike som løfter den ut av dusinvaresamlebåndet og tar den til nye høyder. En joik for eksempel. Hehe! Spøk til side – andre gangen jeg hørte på Rainbow mistet jeg fullstendig fokus og det er så trist, for jeg unner virkelig Kim å gjøre det bra på lørdag. Han har vokst enormt som sceneartist de siste årene, det fikk vi jo se i Stjernekamp i høst. I delfinalen håper jeg at han tar den helt ut på scenen, både med show og vokal, og blåser samtlige i salen av setene sine til full jubel – det fortjener Kim som artist. Låta er derimot ikke min favoritt i denne delfinalen, men jeg tror allikevel Kim vil treffe så bredt blant publikum at han kan komme til å kjempe om finalebilletten.

Alexander Gjørøy
Kim dropper folketonene og nynorsken i år, og satser på en låt som ligner fryktelig på «Rise Like a Phoenix». Så gjenstår det og se om sceneshowet kan måle seg med Conchitas fra 2014. Er denne like bra live som Eurovision-vinneren fra 2014 kan den gå rett til finalen, hvis ikke er jeg redd vi må ta farvel med bidraget allerede lørdag kveld.

Hvem som har skrevet låtene, og alt du trenger å vite om MGP 2020, finner du her. Øverst til høyre i artikkelen finner du vårt Spotify-album med alle låtene. Følg escNorge på Facebook og si din mening om låtene der!

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien