Jeangu Macrooy for Nederland

Det blir Jeangu Macrooy som skal representere vertslandet i år.

Denne uken kunne den nederlandske radiostasjonen Radio 2 avsløre at fornavnet til deres neste Eurovision-artist begynner på bokstaven J. Noe som førte til mange spekulasjoner både blant media og fans.

Nå trenger vi ikke å lure lenger. Artisten som skal representere Nederland i år er Jeangu Macrooy.

-Låten han leverte berørte oss med det samme. Vi er veldig glade for at Jeangu vil være med oss på denne reisen, sier administrerende direktør i den nederlandske kringkasteren AVROTROS, Eric van Stade. Han er også medlem i utvelgelsesjuryen.

Jeangu Macrooy sier at han er ubeskrivelig beæret, og at dette er en drøm som går i oppfyllelse for ham.

Macrooy er født i 1993 i Surinam. Han flyttet til Nederland i 2014, og har siden den gang bygget en solid karriere der. Hittil har han gitt ut to studioalbum, ett live-album, en EP samt flere singler. Han har blitt nominert to ganger til Edison Award – det nederlandske motstykket til Grammy Awards – og har regelmessig turnert både i Nederland, Belgia, Tyskland og Frankrike.

Låten han skal synge vil bli offentliggjort på et senere tidspunkt.

Nedenfor kan du lytte til en av hans tidligere låter, «Dance With Me», fra 2018.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien