Melodifestivalen 2020: Nå er startrekkefølgen klar!

Det starter med The Mamas i i første delfinalen, og ender med at Hanna Ferm avslutter den siste.

Brikkene er endelig satt på plass for årets Melodifestival 2020! I en direktesending i Melodifestivalappen presenterte produsent Karin Gunnarsson startrekkefølgen. Dersom du vil se denne, last ned appen så kan du se det!

The Mamas vant Melodifestivalen i fjor som korister for John Ludvik og hans låt «Too Late For Love». Låten endte på en femteplass, rett foran Norge som kom på en sjetteplass. Sverige fikk 334 poeng, mot Norges 331. I fjor var det Hanna Ferm som fikk den mest bemerkelsesverdige startplassen, som nå skal sist ut.

» – Hanna Ferm gjorde ju ett stort intryck med LIAMOO förra året, och jag kände där att det finns en viss förväntan från publiken. Låter rör sig i en modern popvärld där hon vill ta lite av den framgång och det sound som hon kom med förra året och förfina till sitt eget solouttryck»

Karin Gunnarsson

Felix Sandman får prestsjeplassen å avslutte den første delfinalen, en plass der vi under 2010-tallet blant annet fant Benjamin Ingrosso og Loreen.

«– Vi hade Metallica som kodnamn för Felix Sandman för att vi absolut inte ville att det skulle läcka. Vi har haft flera kodnamn»

Karin Gunnarsson

De øvrige delfinalene avsluttes av Anna Bergendahl og Mohombi. Innleder sendingene gjør – forutenom The Mamas – Klara Hammarström, Mariette og Frida Öhrn.

Delfinale 1: Linköping 1. februar:

Artistene som konkurrerer i Linköping i Melodifestivalen 2020: OVÖ, Suzi P, Robin Bengtsson, Felix Sandman, Malou Prytz, The Mamas og Sonja Aldén. Foto: Jonas Ekströmer / TT

1. Move – The Mamas

2. Moves – Suzi P

3. Take A Chance – Robin Bengtsson

4. Ballerina – Malou Prytz

5. Inga problem – OVÖ

6. Sluta aldrig gå – Sonja Aldén

7. Boys With Emotions – Felix Sandman

Delfinale 2: Gøteborg 8. Februar

Paul Rey, Klara Hammarström, Torsten Flinck, Anna Bergendahl, Daughter, Mendez feat. Alvaro Estrella, Linda Bengtzing konkurrerer i Göteborg i Melodifestivalen 2020. Foto: Jonas Ekströmer / TT

1. Nobody – Klara Hammarström

2. Miraklernas tid – Thorsten Flinck

3. Bulletproof – Dotter

4. Vamos Amigos – Mendez feat. Alvaro Estrella

5. Alla mina sorger – Linda Bengtzing

6. Talking in My Sleep – Paul Rey

7. Kingdom Come – Anna Bergendahl

Delfinale 3: Luleå 15. Februar

Drängarna, Mohombi, Amanda Aasa, Mariette, Faith Kakembo og Albin Johnsén konkurrerer i Luleå i Melodifestivalen 2020. Foto: Jonas Ekströmer/TT

1. Shout It Out – Mariette

2. Livet börjar nu – Albin Johnsén

3. Piga & dräng – Drängarna

4. Late – Amanda Aasa

5. Vem e som oss – Anis Don Demina

6. Crying Rivers – Faith Kakembo

7. Winners – Mohombi

Delfinale 4: Malmø 22. Februar

Simon Peyron, Ellen Benediktson, Nanne Grönvall, Jakob Karlberg, Hanna Ferm, William Strid, Frida Öhrn og Victor Crone som skal konkurrere i Malmö i Melodifestivalen 2020. Foto: Jonas Ekströmer / TT

1. We Are One – Frida Öhrn

2. Molnljus – William Stridh

3. Carpool Karaoke – Nanne Grönvall

4. Troubled Waters – Victor Crone

5. Surface – Ellen Benediktson & Simon Peyron

6. Om du tror att jag saknar dig – Jakob Karlberg

7. Brave – Hanna Ferm

Kjekt med POST-IT!

Her får vi se den klassiske tavlen med post-it-lapper. Det er her redaksjonen med Karin Gunnarsson och den seniorprodusenten Christer Björkman har pusslet sammen startfeltet for årets Melodifestivalen.

Her ser vi den klassiske tavlen med post-it-lapper. Det er her konkurransedaktøren med Karin Gunnarsson og seniorprodusent Christer Björkman har satt sammen startfeltet og startrekkefølgen i løpet av høsten og vinteren.

Det vi ser er internt arbeidsmateriale og derfor satt etter hva som er mer hensiktsmessig, enn det er regelstyrt. Variasjonen i fargene representerer om bidraget har en mannlig eller kvinnelig artist, som er en av de grunnleggende byggesteinene i startrekkefølgen. I noen tilfeller varierer fargene avhengig av bidragets temperament – eller ganske enkelt av tilgjengeligheten til post-it-lapper i en bestemt farge.

På lappene er det et kodesystem med denne betydningen:

Grønn stjerne = svensk tekst. Melodifestivalen tar sikte på å ha minst rundt ti bidrag med svensk tekst hvert år. Denne gangen har tolv av bidragene svensk tekst.

Rød stjerne = Kvinnelig opprinnelse. Melodifestivalen bruker en selvpålagt regel der minst halvparten av bidragene må ha minst en kvinnelig låtskriver.

Punkt = bekreftelse sendt. Dette knytter seg derfor til den interne kommunikasjonen med de som er involvert i bidragene.

Fakta: Melodifestivalen 2020
Lørdager klokka 20 i SVT1 og SVT Play.

• 1. februar: Delfinale 1 – Linköping, SAAB Arena
• 8. februar: Delfinale 2 – Gøteborg, Scandinavium
• 15. februar: Delfinale 3 – Luleå, COOP Norrbotten Arena
• 22. februar: Delfinale 4 – Malmö, Malmö Arena
• 29. februar: Andre sjansen – Eskilstuna, Stiga Sports Arena
• 7. mars: Finale – Stockholm, Friends Arena

Twitter: #melfest, @SVTmelfest
Facebook: SVT Melodifestivalen
Instagram: @melodifestivalen
Youtube: Melodifestivalen
App: Melodifestivalen. Appen er i apportalen din.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien