Nostalgifest i årets Melodifestival

Det er ikke bare våre naboer i Danmark som i dag kommer med flere detaljer om sin utvelgelse, også våre venner i Sverige kan i dag avsløre at deres andra chansen sending blir en skikkelig nostalgifest.

Melodifestivalen får nemlig en Hall Of Fame, der det skal velges inn 6 bidrag hvert år fremover, men i år skal hele 48 låter velges inn i deres Hall Of Fame. I hver sending i årets festival blir det kåret tolv vinnere, som alle får den såkalte Guldstjärnan, som SVT har valgt å kalle prisen.

I årets andra chansen sending er alle 48 prismottakere invitert til fest, og til å fremføre sine bidrag. Dermed kommer årets sending til å vare i minst 1 time og 45 minutter.

Christer Bjørkman, som er Melodifestivalens sjef uttaler at de gjør dette for å hedre 60 år med historie, og for å hedre alle som har stilt opp. Det er nemlig ikke alltid at det er vinneren som er låten folk snakker om i etterkant.

Allerede før årets Melodifestival er i gang, kan man allerede nå avsløre at alle Sveriges vinnerbidrag i Eurovision automatisk får en plass. Abba, Herreys, Carola, Charlotte Perrelli(Nilsson), Loreen og Måns Zelmerløv har dermed fått en plass.

Hvem resten som får en plass er finner du ut i sendingene fremover i vinter. Årets Melodifestival starter 1. februar.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien