Vest-Norge: Disse deltar i delfinale 4

Foto: NRK

I dag kl. 12:00 ble det klart hvilke fire låter og artister som skal konkurrere i delfinalen til Vest-Norge lørdag 1. februar.

De fire som deltar i den 4. delfinalen er:

Hege Bjerk – Pang
Tekst og melodi: Martin Bjerkreim, Trygve Stakkeland og Hege Bjerkreim

Hege har utdannelse fra Musikkteaterhøyskolen i Oslo og Complete Vocal Institute i København. Debutalbumet «Alt me drømme om» ble utgitt i 2016 og mange omtalte Hege Bjerk som en artist med gode tekster og mye på hjertet.

I desember 2019 gjorde hun en egen versjon av favorittjulelåten sin, «Hellige natt». Hun jobber for tiden med å gjøre ferdig sitt andre album som er produsert av Ruben Dalen, Martin Bjerkreim, Espen Tappel og Ole Børud.

Magnus Bokn – Over The Sea
Tekst og melodi: Alexander Rybak , Joakim With Steen og Magnus Bokn

Som 13-åring var Magnus allerede igang med sin musikalske karriere. I Stavanger gjorde han seg godt bemerket som vokalist i bandet «Royal Oil», og senere i bandet «Adopting Peter».

Han deltok i Idol i 2011 og 2013, som førte til turnéer sammen med artister som Tommy Fredvang, Izabell og Stavangerkameratene.
Magnus deltok i The Voice i 2017 og auditionlåta «Girls Just Want To Have Fun» har nådd ca. 3,5 millioner streams på Spotify og Youtube.

Magnus studerer for tiden populærmusikk og satser nå for fullt på en karriere som singer/songwriter. Med seg på låtskriverteamet til «Over The Sea» har han fått med seg tidligere MGP og Eurovision-vinner Alexander Rybak og MGP-vinneren fra 2017, JOWST.

Nordic Tenors – In This Special Place
Tekst og melodi: Einar Kristiansen Five og Jan-Tore Saltnes

Nordic Tenors er en vokalgruppe fra Bergen som ble etablert i 2003. Gruppen består av tenorene Sveinung Hølmebakk (Karmøy), Jan-Tore Saltnes (Holmestrand) og Roald Haarr (Vigrestad, Jæren).

De hadde premiere på sin første helaftens forestilling på Logen teater i Bergen i 2005, og året etter vant de Komiprisen i klassen «beste nykommer», sammen med pianist Sjur Hjeltnes. I 2010 ble de igjen nominert til Komiprisen i kategorien «Årets nummer» for sangen «Joddlermelodi».

Mange husker dem nok også som syngende toastmastere i kongens 70-årsdag på Akershus Slott.

Sjangermessig er tenorene gjerne innom opera, musikaler, crossover, visepop, 60-tallsmusikk og jodling på sine konserter.

Fra 2003 og frem til i dag har gruppen holdt over 900 konserter i tillegg til oppdrag for næringslivet og private, og har hatt nesten en halv million publikummere på scener og konsertsteder i Norge, Sverige, Danmark og USA.

Oda Loves You – Love Who We Love
Tekst og melodi: Magnus Bertelsen og Oda Evjen Gjøvåg

På 90-tallet elsket Oda Evjen Gjøvåg fra Bergen å stå på dørtrammen og synge og underholde for forbipasserende, i håp om å tjene noen ekstra kroner. Hun lærte fort at veien til å bli artist og låtskriver skulle bli lang, og store deler av barne- og ungdomstiden viet hun til kulturskoler, talentkonkurranser, låtskriving, dansetrening og vokalveiledning.

Som 19-åring flyttet hun til Los Angeles hvor hun studerte mens hun jobbet som Au Pair og vokalist litt om hverandre. Etter syv år dro hun hjem til Norge utdannet som tekstforfatter og med kofferten full av låttekster.

Oda har vært med på å skrive låter for artister som Marcus og Martinus og Alan Walker, som til sammen har blitt strømmet over 120 millioner ganger. Etter hvert har hun tatt artistnavnet Oda Loves You, et valg som gjenspeiler hennes ønske om å spre kjærlighet gjennom musikken sin.

Les mer om alle artistene og hør låtene her: https://www.nrk.no/presse/vest-norges-tur-i-melodi-grand-prix-1.14874702

Ukens finalist:

Ulrikke – Attention
Tekst og melodi: Christian Ingebrigtsen, Kjetil Mørland og Ulrikke Brandstorp

Ulrikke Brandstorp hadde erfaring fra både Idol og The Voice da hun deltok i MGP-finalen i 2017 med låta Places, der tok hun seg videre til gullfinalen hvor det til slutt endte på en 4. plass for jenta fra Skjeberg.

Etter MGP 2017 fikk vi følge Ulrikke gjennom Stjernekamp høsten 2018 der hun tok seg helt til finalen og til slutt havnet på 2. plass. I tiden etter stjernekamp fikk hun et tilbud hun ikke kunne si nei til, nemlig å spille rollen som Liesl i «The Sound of Music». Hun var også nylig å se i Håp i ei gryte der hun blant annet sang sammen med Sondrey som hun nå konkurrerer mot i MGP-finalen 2020.

Ulrikke er den fjerde finalisten som skal fremføre bidraget sitt og låten hennes Attention slippes midnatt til fredag 31. januar.

Kilder og bilder: NRK.no

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien