Slik var MGP-cruiset til Stena Line!

Vår skribent André Thomassen Haugen var ombord på Stena Saga fra Oslo til Frederikshavn tur/retur på årets MGP-cruise som seilte ut på bøljan den blå lørdag 25. Februar. Få med deg litt av det som skjedde ombord her!

Det var en kald Januardag. Det var en lørdag. Og jeg våknet opp i en hotellseng i Oslo sentrum. Jeg så på klokken. Den var nesten halv tolv. Jeg måtte skyndte meg å ta en dusj, før jeg måtte ut fra rommet. Utsjekk var klokken 12. Slik er det. Jeg dro så rett på Peppes Pizza. Jeg tok en buffé for å slå av litt tid. Det var fremdeles mange timer igjen til avgang Oslo. I det jeg satt der med min store cola, og ferske pizzastykker kjente jeg at det begynte å krible. Nå skulle det endelig skje! Ikke bare mitt første Stena Cruise, men også MGP cruise. Det var nå endelig en realitet. Jeg gledet meg!

Tiden gikk sakte. Jeg gikk rundt, og fikk kjøpt meg både ny jakke, sko og skjerf. Sånn går det når man har timer å slå av i en stor by med mange fristelser. Jeg telte til slutt sekunder, og vipps var klokken 18!

Når man ankom terminalen og ser Stena Line skiltet, da vet man at nå skjer det endelig!
I døra inn til terminalen var det bare å prøve å ro ned gleden over å være på vei ombord i et MGP cruise. Flere passasjerer gikk en og en inn for å sjekke inn for cruiset.

Etter å ha ankommet terminalen, for å få sjekke inn så ble gleden enormt stor. For før jeg rekker å komme bort til luken blir jeg møtt av Fred Buljo med både handshake og klem. En litt klein samtale oppstod. Forventet ikke å møte han med en gang, og gå rett i en handshake og klem. Kom litt overraskende på for å si det mildt.

Etter litt innsjekkningsproblemer for vedkommende så bar det straks ombord. Etter å ha snakket litt med både Fred, Alexandra og Tom, og vist dem en costummade t-skjorte, så bar det rett ombord.

På landgangen som skulle ta oss ombord. Da kjente jeg det krible ekstra! Er du fan, så er du fan, og for meg var dette noe jeg lenge hadde gledet meg til!

Da jeg kom ombord var det bare å finne frem til lugaren sin. Da en ikke helt visste hva slags lugar man hadde fått, var overraskelsen stor. Det var en stor lugar, selv om jeg bare var en mann. Det var digg med stor plass!

Etter å ha kommet ombord bikket klokken 19:30, og Stena Saga skulle endelig klappe fra kai, og seile nedover Oslofjorden. Da var det bare å løpe til resepsjonen for å finne ut hvor delfinalen til Midt-Norge skulle sendes. Man må jo få med seg alt! Må man ikke?

Til skribentens store frustrasjon så ble dessverre ikke delfinalen vist noen plass. Det stod på programmet, men da vi sjekket så stemte altså ikke dette. Da bar det til lugaren min for å se den der sammen med mine to i reisefølget.

MGP fra lugartv’n!

Da man gikk glipp av åpningen, rakk man frem til trekningen, heldigvis! I det trekningen ble gjennomført, så begynte dekningen å forsvinne fra tv-skjermen. Det ble mer og mer farger som skurret over skjermen, og det hengte seg stadig opp! Flaksen skulle ha til at jeg hadde med meg en laptop, og med kjøp av WIFI fikk vi sett den på den. Det var helt problemfritt, men ikke like gøy når en vet at sendingen ligger litt etter på nett, og du i desperasjon nesten stemmer feil for å rekke å stemme. Heldigvis fikk de Alexandru 3 stemmer, Kristin 3 Stemmer, og enda 3 til Kristin fra vedkommende. Så jeg var fornøyd!

Etter en nervepirrende semifinale, der en fryktet at Sie Gubba skulle ta seg videre, kunne en endelig begi seg ut for å se hva båten hadde å by på for kvelden! På Programmet var det både drag, og KEiiNO.

Dette var programmet for cruiset. Et variert, og godt program.

Da vi så programmet, skjønte vi at vi raskt etter delfinalen måtte få i oss en matbit, hvis vi skulle rekke resten av programmet ombord. Så det bar rett til mat. Dessverre ingen bilder fra måltidet, men her ble det uansett bare litt Pommes Frites for å snackse litt. Sulten var jeg ikke!

Så bar det til THE BAR der det meste av cruisets høydepunkter skulle foregå. Det hele staret med Drag fra Queentastic fra Telemark. Det ble mye forskjellig fremført, og dette er noe av det. Skribenten beklager dårlige bilder. Litt sjøgang, dårlig belysning og en ikke sammarbeidsvillig telefon gir ikke noen bra bilder, men ser du nøye kan du kanskje se hvem de prøver å etterligne?

Her ser du en «liten» video fra dragshowet. Her var det mye snadder! Og høy leveringsfaktor!

Det var mange låter som ble tolket under dragshowet til Queentastic

Etter Dragshowet ble det en kort omrigg før KEiiNO entret scenen. KEiiNO leverte på høyt nivå. I videoen under ser du skribentens sammensetning av alle låtene som ble spilt. For å ikke stå med telefonen hele tiden, ble det bare en snippet av hver låt, utenom You Got Me som ble filmet i sin helhet. Det var knallgod stemning ombord tross en del bølger, og litt lydproblemer her og der. Folk sang, og danset med til rytmene. Folk presset hverandre, og alle ville være nærmest mulig for å få gode mobilvideoer. Så fort konserten var over, etter ca 45 minutter var det kø for å få bilde med gruppa.

Når KEiiNO konserten var over ble det for skribentens del litt casino, og litt prat med Fred før en kom seg i seng. En skulle absolutt opp tidlig på morgenen for å få med seg Danmark, den lille stunden en var i landligge.

Returreisen:

Eneste bilde skribenten greide å ta i Danmark.

Etter noen ytterst få timer med søvn, ble det for skribenten en rask tur til Danmark. Da landligge bare var en time, og du fikk ikke mer enn 45 minutter i land, så var det ikke mye du fikk sett. Spesielt ikke når landgangen tar 10 minutter hver vei. Men en fikk kommet seg på et bakeri for å kjøpe seg en cola. Bildet over viser et av byens mest populære vannhull. Igjen et dårlig bilde, men dette beklager undertegnede.

Hjemreisen gikk til både bingo, gameshow og Quiz. Quizzen var i starten ganske så enkel, men ble vanskeligere utover. Vi fikk høre bidrag, og skulle alltid nevne landet, med enten låttittel, artist, eller gruppe itillegg. Det gikk ikke så bra som jeg trudde. Jeg burde greid bedre. Flere låter satt på tunga, men kom ikke ut på papiret. Hverken for meg eller gjengen min.

Etter endt tur sitter jeg igjen med at jeg skulle ønske cruiset varte lengre, og gleder meg enormt til KEiiNO sin konsert i Trondheim!

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien