Dette er fansen bak verdens største musikkonkurranse: Tone Maria Jonassen

Velkommen til escNorges sin serie som vi har valgt å kalle «Dette er fansen bak verdens største musikkonkurranse».

I denne serien presenterer vi i escNorge noen av de mange fans i landet som er fan av denne fantastiske konkurransen, nærmere bestemt Eurovision Song Contest (ESC). I denne serien vil dere få bli kjent med ulike fans, og høre hva deres forhold er, til nettopp Eurovision! Nå er det dags for å slå av en prat med Tone Maria Jonassen!

Navn: Tone Maria Jonassen
Alder: 26
Jobb: Menighetspedagog

Tone Maria, hva er ditt favorittbidrag i Eurovision gjennom tidene?
– En av mange ESC favoritter er Dami Im – Sound of Silence fra 2016.

Hva er ditt favorittbidrag som har deltatt i Melodi Grand Prix da?
– Har også mange MGP favoritter, men en av de største er KEiiNO – Spirit In The Sky.

Hva er ditt favorittår i Eurovision?
– Mitt favorittår i ESC er 2017. Jeg likte veldig mange av bidragene dette året, og jeg syns JOWST og Aleksander Walmann gjorde en veldig flott innsatt i tiden frem mot Eurovision og på scenen i Kiev.

Hva er ditt favorittår i Melodi Grand Prix?
– Mitt favorittår i MGP er 2019, det er det året jeg synes MGP hadde de beste låtene og et veldig bra show.

Hva er ditt beste Eurovision-minne?
– Mitt beste minne fra ESC er fra da Alexander Rybak vant i 2009. Alexander Rybak gjorde en fantastisk opptreden og det var helt magisk å følge med under avstemmingen da poengene til Norge strømmet inn.

Hva er ditt beste Melodi Grand Prix-minne?
– Mitt beste MGP minne er fra 2019. 2019 var første året jeg selv var i salen og ikke foran tv-skjermen under MGP finalen. Det var en fantastisk kveld med elektrisk stemning, sterke låter og opptredener og fikk møte flere andre MGP fans. Kvelden toppet seg da favoritten KEiiNO ble ropt opp som vinner.

Hva betyr MGP/ESC for deg?
– MGP/ESC betyr veldig mye for meg. Det er min aller største interesse, tiden rundt MGP og ESC er høydepunkter i løpet av året, og jeg har blitt kjent med nye mennesker som også er store fans.

Hvorfor er du fan av MGP/ESC?
– Jeg er veldig glad i musikk, og gjennom MGP og ESC får man bli kjent med masse ny musikk og artister. MGP og ESC gir oss fengende, rørende, sære og unike musikalske øyeblikk som begeistrer og beveger millioner av mennesker verden rundt.

Når ble du fan av MGP/ESC?
– Jeg har vært fan så lenge jeg kan huske. Mitt første minne er fra 2000 da Norge deltok med Charmed og låta «My Heart Goes Boom». Interessen tok av for alvor i 2009 da Alexander Rybak vant.

Var det noe som gjorde at du ble fan? En ytre påvirkning eller noe?
– Jeg har vokst opp med at vi alltid så på MGP og ESC hjemme, og for hvert år har interessen vokst.

Hva liker du med MGP/ESC?
– Jeg liker veldig godt musikk konkurranser, og større og bedre musikk konkurranse enn MGP og ESC finner du ikke! Det er god og variert musikk, glitter og stas, spennende kulturer, og et fantastisk fellesskap å være en del av.

Er det noe du ikke liker med MGP/ESC?
– Odds og betting. Mange syns det er kjempespennende å følge med på oddsen, hvem som ligger best an til å vinne osv. Jeg syns derimot det kan ødelegge spenningen å vite hvem som er odds favoritter.

Hva mener du kan forbedres med MGP/ESC?
– Måten avstemmingen foregår i MGP syns jeg kan forbedres. Likte det godt da det ble lest opp hvor mange stemmer hver landsdel ga bidragene.
I ESC bør juryene kvalitetssikres, og det burde ikke være noen tvil for jurymedlemmene hvordan de skal stemme, slik at det ikke blir noe kluss med stemmer og resultater i ettertid slik som det ble i 2019.

Hvordan er MGP/ESC i fremtiden? Hva ser du for deg? Hva håper du på?
– Jeg liker MGP/ESC veldig godt som det er nå, og håper ikke på veldig store forandringer. Jeg håper at flere og flere vil la seg begeistre av MGP og ESC. Det er ikke en konkurranse med bare tull og fjas med dårlig kvalitet, det en fantastisk musikk konkurranse som samler mennesker verden over, med låter og musikkglede for en hver smak!

Favorittvinner i MGP og ESC? Av de som har vunnet konkurransen.
– Min favorittvinner har vunnet både MGP og ESC, ingen andre enn vår egen Alexander Rybak. Han er en utrolig dyktig og karismatisk musiker og artist.

Vi takker Tone Maria Jonassen for å ha satt seg tid til å stille til intervju for escNorge!

Vil du gjenhøre favorittene til Tone Maria? Ikke noe problem! De finner du her:

Vil du være med i denne serien? Da kan du sende inn dine svar til: [email protected]

Husk bilde av deg selv, og si gjerne litt om deg selv også!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien