Israel velger sin artist i kveld

Etter en lang utvelgelsesprosess som allerede startet i fjor høst, står Israel nå igjen med fire finalister.

Det er disse fire unge artistene det står mellom:

19 år gamle Eden Alene vant i 2018 den israelske versjonen av X Factor. Hennes tolkning av Demi Lovatos låt «Stone Cold» gikk da viralt. I Eurovision-utvelgelsen fikk hun et wildcard som sikret henne en plass i finalen.

Ella-Lee Lahav er 17 år og regnes som den største favoritten til å gå av med seieren. Det var få som visste hvem Ella Lee var for tre måneder siden før utvelgelsen startet, men nå er hun allerede blitt en stjerne i hjemlandet.

18 år gamle Gaya Shaki regnes som en «dark horse». I likhet med Eden Alene sikret hun seg et wildcard til finalen. Gjennom sesongen har hun mestret flere sjangre, og kan fort bli den som står igjen som vinner til slutt.

Ukrainsk-fødte Orr Amrami-Brockman er 17 år og den eneste gutten i årets finale. Han har gjennom sesongen fått mye skryt for sine opptredener, og har også sanket en av de høyeste scorene noensinne i showet.

Hvem som kåres som vinner, får vi vite i kveld. Låten artisten skal synge, vil bli offentliggjort 3. mars. Før den tid skal det avholdes en ny konkurranse, der seerne får være med å avgjøre hvilken låt som til slutt sendes.

Del:
Relaterte artikler