Supernova velger bort jury, går for 100 % seerstemmer!

For første gang i historien har produsentene for Latvias konkurranse til Eurovision bestemt at det er seerne som skal få bestemme alt, ene og alene!

Ingen jury
Det blir i år altså ingen jury som skal få avgjøre Supernova 2020. I flere år har den nasjonale utvelgelsen til Eurovision i Lativa fått en del kritikk. Kritikken har gått på at jurystemmene ble satt høyere enn seerstemmene. Ikke nok med det, seerstemmene har også bare blitt opplyst om i prosent. Dette har ikke vært populært blant seerne.

Det har aldri vært uvanlig at juryen og seerne har vært uenige i valget av representant for Latvia. Hadde Latvia valgt å gå for hundre prosent seerstemmer i fjor, så ville en annen ha fått representert landet i Tel Aviv, nemlig Markus Riva.

Dommere under sending
Det vil fremdeles være en jury tilstede. Ilze Jansone, produsenten av utvelgelsen, har avslørt at juryen vil bestå av 3 internasjonale medlemmer – Maarja- Merivoo_Parro (Raadio 2, Estland), Geruta Griniute (LRT, Litauen) og Petri Mannonen (Universal Music Group, Finland). Det fjerde jurymedlemmet vil være Artis Dvarionas, som er Latvias Radio SWH-produsent.

Hva tenker du? Er det greit å ha en jury? Eller burde all makten gå til folket? Del det gjerne med oss på escNorge sine Facebook-sider!

Del:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Relaterte artikler
Torino 2022
Intervjuer

2022: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2022
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien