escNorge vurderer: Delfinale Nord-Norge

Foto: NRK

Her er vår vurdering av låtene fra den femte delfinalen, hvor Liza Vassilieva, Kevin Boine, Jenny Jenssen og Elin & The Woods deltar.

«I Am Gay» – Liza Vassilieva

Endre Fagervold
Her har er en av mine to favoritter for denne kvelden. «I Am Gay» er en fengende poplåt som klistrer seg på hjernen med en gang. Teksta er skrevet med mye rim som gjør at den er lett å huske. Jeg håper dette slår gjennom på scenen og gjennom skjermen på lørdag, for jeg føler denne låta har noe å gjøre i en finale av Melodi Grand Prix! Samtidig er jeg glad for at jeg fikk to Pride-låter i år, sammen med «We Love Who We Love» fra i forrige uke. Denne sangen blir for min del ikke gjemt bort i skuffen! Takk! Jeg gleder meg til å se låta på lørdag!

Charlotte Sissener
Ganske lett og catchy radiopop dette, som sitter godt i øret uten å utfordre meg som lytter i stor grad. Bortsett fra at det er et sterkt budskap i bunnen her. Av og til holder det i massevis med en poplåt som dette, selv om den etter hvert føles litt forutsigbar. Klaffer det på scenen skal jeg ikke se bort ifra at denne vil sanke nok stemmer til å gå videre til finalen.

André Thomassen Haugen
Denne elsker jeg! For en godt produsert låt! Først så tenkte jeg kanskje at den ville bidra til å hause opp en viss stereotypi, men nå er den tanken helt vekk! Synes låten er fantastisk flott fra ende til annen! Langt i fra en favoritt, men jeg elsker den likevel! Får nesten lyst å synge rundt på den, men vil helst ikke rope ut «I am gay», selv om jeg til tider kanskje har vært litt usikker på legningen min. Håper denne tar seg videre.

Anders Tangen
NRKs redaksjon inviterer folk til å sende inn låter. Når da en saksbehandler i barentssekretariatet sender inn en låt, og NRK spør om hun ikke kan framføre den selv, så er det MGP på noe av sitt vakreste. For at det skal ha troverdighet når NRK inviterer, er det viktig at noen låter er med. Med ganske totalt ukjente artister og låtskrivere som ganske enkelt har sendt inn en låt. Dette er en uhyre enkel, men effektiv låt. Fra de første linjene henger jeg meg på, og da refrenget kommer kjenner jeg treningslysten komme. Denne er som skapt for spinning! Jeg synes det lekes veldig godt med ord og rim her. Som en anmelder skrev, så er denne låten både teit, smart, fengende, intelligent og inkluderende. Men mest av alt er det gøy og fengende.

Mandy Pettersen
Dette er en ålreit gla’låt med et veldig tydelig budskap. Låter med nødrim er jeg ikke nødvendigvis veldig fan av, og strengt tatt er låta enkel nok til å kunne delta i MGPjr., men hva så? Det er noe ved den som fenger meg, og av og til er det nok. Blir gjerne med og danser litt på regnbuen på lørdag, jeg!

Alexander Gjørøy
En enkel tekst, fengende melodi og et godt budskap er kanskje nok til å dra seieren i land på lørdag. Dette kunne fort blitt en låt som bare hadde forsvunnet i mengden, men det tydelige budskapet og tittelen redder låta fra å gå i glemmeboka. Jeg gleder meg til å høre den live, og håper at sceneshowet ikke ødelegger den gode opplevelsen jeg allerede har fått av låta.

«Stem på mæ» – Kevin Boine

Endre Fagervold
Helt ærlig er jeg ikke så begeistret for disse type låtene i Melodi Grand Prix. Vi har hørt en del av disse partylåtene/russelåtene de siste årene, og selvfølgelig skal kategorien fylles i år også. Samtidig så føler jeg at sangen hører hjemme i dette sirkuset allikevel. Det er noe fengende med både melodien og teksten som gjør at jeg blir nysgjerrig på sangen. Og det må da være positivt? Så får vi se om det treffer folket generelt. Jeg føler nok at det å få vise seg frem på lørdag er nok, men hvem vet?

Charlotte Sissener
«Stem på mæ» setter seg på hjernen, og blir der! Mye gode vibber og partystemning. Tidvis er den kul, men etter hvert blir refrenget så repetitivt at det blir vanskelig å holde på min oppmerksomhet i tre minutter. Og slow motion-sekvensen er i seigeste laget. Men budskapet om janteloven og at Kevin ønsker å motivere alle der ute til å kunne være seg selv, kan jeg støtte helhjertet!

André Thomassen Haugen
Første jeg sa når jeg hørte låten var at jeg ville være flau dersom denne kom seg videre. Det står jeg ved ennå, selv om jeg har begynt å like låten bittelitt. Fengende er den, og den setter seg. Dessverre så synes jeg denne ikke hører med i konkurransen. Greier ikke ta bidraget seriøst.

Anders Tangen
Jeg hadde et øyeblikks forelskelse i denne låta, søndag kveld da den ble sluppet. Men da hadde jeg et par glass hvitvin innabords. Når hvitvinens filter på hjernegangene var borte dagen etter forsvant noe av forelskelsen. Fortsatt synes jeg det er en litt morsom melodi, med et gammeldags, fengende refreng. Men låta er en gryterett satt sammen av litt for mange ting, uten at det alltid henger sammen. Her er det tullejoik, utydelig satire og budskap, rapp, balladesang med autotune, banjo og countrystemning. Sorry, jeg kan ikke gi dette høy skår. Men jeg blir ikke sur av det heller. Faktisk humrer og ler jeg av dette.

Mandy Pettersen
Melodien og sjangeren er velkjent fra norske låter vi har hørt på radioen de siste 8-10 årene. Teksten er noe som vanligvis ville provosere meg voldsomt, men jeg blir bare lattermild av hele pakka her. Tullejoiken til Kevin er kanskje det beste med hele låta, og jeg tar meg selv i å joike sammen med han. Tror dessverre ikke denne vil ha noen sjanse i Trondheim eller Eurovision, så jeg kommer ikke til å stemme på dæ, Kevin. Men morsomt bidrag!

Alexander Gjørøy
Jeg har savnet Kevin i MGP, men endelig er du her! Låter som «Kom til Finnmark», «Tinderdate» og «Swipe Up» har gått på repeat her, og det kommer nok også «Stem på mæ» til å gjøre. Jeg digger at du har beholdt det norske, dialekten og det samiske, og ikke falt for fristelsen med å synge på engelsk. Låta er i kjent Kevin Boine-stil; festlig og lett å synge med på. Og denne gangen er det med et viktig budskap. Helt klart min favoritt i denne delfinalen.

«Mr. Hello» – Jenny Jenssen

Endre Fagervold
Altså, Jenny Jenssen – Dronninga med stor D! Jeg ble SÅ glad når jeg fikk høre at Jenny Jenssen skulle være med. En mer folkekjær dame skal man se lenge etter! Og hun trengs i denne konkurransen! Selv om låta ikke er helt i min gate, så synes jeg den er ekstremt fengende allikevel. Her tar man inn det instrumentale, som kommer til å bli en viktig del i fremførelsen. Det her tror jeg kan bli show på scena, og jeg ser for meg at noen synes dette blir litt for rart, men jeg er også sikker på at noen kommer til å elske dette. Jeg elsker at Jenny er så uredd, står på sitt og er det vesenet hun er! Jeg er klar for å bli sjarmert på lørdag!

Charlotte Sissener
En gladjazz-låt som gir meg litt assosiasjoner til Electro Velvet som stilte for Storbritannia i 2015. Den er festlig og med mye smittende humør, men den fenger meg ikke fullstendig. Dette er nok en låt som fungerer bedre som shownummer enn på Spotify, så det blir spennende å se hvordan hun gjør det på scenen!

André Thomassen Haugen
Fengende flott storbandsjazz, men ikke noe jeg falt så veldig for. Jeg greier ikke ta bidraget seriøst, og det setter seg ikke. Jeg hopper ofte over låten på Spotify, for det er ikke helt min smak. Godt produsert, og Jenny er en likanes dame, men det hjelper dessverre ingenting for meg.

Anders Tangen
Jeg har så stor respekt for en artist med mot til å levere en låt langt utenfor den sjangeren hun vanligvis forbindes med. Dette er faktisk veldig morsomt og humørfylt. Om det funker i MGP eller ESC tror jeg ikke, men vi har veldig mangelfull statistikk for dixieland, eller ragtime i ESC. Så hvem vet? Jenny går i alle fall all in. De har ikke falt for fristelsen til å bruke kun noen elementer dra dixieland i en ellers vanlig poplåt. Neida, de kjører linja helt ut. En overraskende låt, som også får meg i godt humør. Men jeg tror heller ikke denne skal på pallen under den norske finalen i Trondheim. Men velkommen til MGP igjen, Jenny Jenssen! Det er alltid moro med deg på scenen. 

Mandy Pettersen
Jenny er så utrolig god og blid, men sorry, Jenny! Denne låta klarer jeg ikke høre på i 3 minutter. Det blir så alt for mye av alt, egentlig. Ørene mine er mettet innen 1 minutt har passert, og jeg sliter med å se for meg at den vil treffe bredt nok til å ta seg videre til finalen. Så dessverre Jenny, denne gangen er svaret mitt «nei».

Alexander Gjørøy
Min umiddelbare reaksjon var at denne minnet om Storbritannias bidrag fra 2015 – en låt jeg likte ganske godt. «Mr. Hello» har jeg hørt mye på siden den ble sluppet. Enkel rytme, melodi og tekst gjør at det er umulig å ikke både danse og synge med på denne. Men noen vinner er den nok ikke, selv om det hadde vært artig med Jenny i finalen.

«We Are as One» – Elin & The Woods

Endre Fagervold
Elin & The Woods var en av favorittene mine når de deltok i Melodi Grand Prix i 2017 med «First step in faith». I år er låta en god og mystisk låt, som jeg gleder meg til å se visuelt. Jeg tror det er der magien ligger, og de må virkelig få det til for å sikre avansement! Sangen går veldig rett frem, så jeg skulle gjerne hatt en del der låten topper seg. Uansett er dette en av favorittene i denne delfinalen, og man skal ikke se bort i fra at det blir trondheimstur på Elin & The Woods neste helg!

Charlotte Sissener
I 2017 var jeg lenge rimelig sikker på at denne duoen skulle vinne med «First Step in Faith». Det er jo noe smått magisk over sangene til Elin & The Woods, og jeg liker også denne. Men mye står på scenefremføringen her, så er spent på å se hvordan det hele blir på lørdag.

André Thomassen Haugen
En fin låt, men denne ga meg ingenting ved første lytt. Nå har den fått litt flere lytt, og nå er den hakket bedre. Tror likevel denne ikke ville blitt en vinner i hverken Norge eller Europa. Godt produsert, og egentlig en ganske kul låt. Synd denne bare går inn det ene øret og ut det andre hos meg. For meg er låten kjedelig.

Anders Tangen
Det starter så stemningsfullt og fint dette, og digre trommer drar meg gjennom verset inn i et refreng som er behagelig, melodisk og lett. Men så durer på en måte låta i det samme gjennom alle tre minuttene. Selv om jeg kan like musikk som har en slags monotoni, og som setter meg i en tilstand, så synes jeg det skjer litt for lite her. Hadde ønsket meg et tydeligere drop, et sted i låta. I tillegg sliter jeg litt med å oppfatte budskapet her. Fordi det synges på engelsk, samisk og det joikes. Jeg har i utgangspunktet sansen for denne type musikk, og vi mangler det etniske i finalen. Så jeg mener denne hadde fortjent en plass i finalen. Men det skal et magisk sceneshow til for å løfte denne inn på en mulig pallplass i finalen.

Mandy Pettersen
Forførende, lokkende og drømmende låt. Et gledelig gjensyn med en av mine favoritter fra 2017, men denne er ikke like sterk som «First Step in Faith», dessverre. Når det er sagt er det mye som kan skje på scenen her, så hvis de får til et show som fremhever budskapet de ønsker å formidle i låta, så tror jeg denne vil ha en solid sjanse til å vinne siste finaleplass i år.

Alexander Gjørøy
Denne husker jeg dessverre veldig lite av, selv om jeg har hørt den flere ganger. Den blir for anonym i denne delfinalen, når den konkurrerer mot tre låter med litt fart i. Her kan sceneshowet ha mye å si, for gjennom Spotify gir den meg veldig lite.

Hvem som har skrevet låtene, og alt du trenger å vite om MGP 2020, finner du her. Øverst til høyre i artikkelen finner du vårt Spotify-album med alle låtene. Følg escNorge på Facebook og si din mening om låtene der!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien