Samanta Tīna med låten ‘Still Breathing’ for Latvia.

I kveld ble det tid for Latvia til å velge deres representant og bidrag, for årets Eurovision. Ganske som de senere år, ble den latviske finale kjørt som showet Supernova, og årets utgave bestod av 9 finalister.

Årets 9 finalister:

1.Seleste – Like Me
2.DRIKSNA – Stay
3.Katrīna Bindere – I Will Break Your Heart
4.Edgars Kreilis – Tridymite
5.Katrīna Dimanta – Heart Beats
6.Miks Dukurs – I’m Falling For You
7.ANNNA – Polyester
8.Bad Habits – Sail With You
9.Samanta Tīna – Still Breathing

Dette ble resultatet:

  1. Samanta Tīna – «Still Breathing»
  2. Katrīna Dimanta – «Heart Beats»
  3. ANNNA – «Polyester»
  4. Miks Dukurs – «I’m Falling for You»
  5. Bad Habits – «Sail with You»
  6. Seleste – «Like Me»
  7. Edgars Kreilis – «Tridymite»
  8. Katrīna Bindere – «I Will Break Your Heart»
  9. Driksna – «Stay»


Vejledende internationasjonal jury

Den latviske kringskaster LTV hadde i år valgt å ha en vejledende internasjonal jury på 4 personer, de representerte hhv.: Estland, Litauen, Finland og Latvia. Rette ord er vel kanskje en Baltisk-jury, men stadig med feetback fra personligheter utenfor landet. De 4 personer hadde alle noe med musikk å gjøre, og gav de forskjellige artister ord med på veien.

Seerne avgjorde Supernova suverent

LTV lod seerne suverent avgjøre hvem, som de ville ha som representant ved Eurovisjon, og efter endt avstemning, kunne verterne avsløre, at Samanta Tīna med låten ‘Still Breathing’ skal på scenen i Rotterdam. Katrina Dimanta kom på andre plassen, medens at ANNNA tok tredie plassen.  

Samanta Tīna
Samanta Tīna er 30 år gammel, og har forsøkt å bli både Latvias og Litauens representant flere gange. I 2012, 2013, 2014, 2016 og 2019 forsøkte hun seg i Latvia, og i både 2013 og 2017 i Litauen – men 2020 ble hendes år. Med årets vinner har Latvia endda en gang valgt et bidrag, som kommer til å skille seg ut fra mengden, for ‘Still Breathing’ kan vel nermest betegnes som Dance-Pop med rockede nuanser. Hun har gjennom årene utgivet 10 singler, og kan dermed vel ikke betegnes som en helt uerfaren artist. Utover å forsøke å bli Eurovisjon representant, har hun deltat i flere andre talent konkurranser, i bl.a. Latvia, Litauen og Moldova – deri blandt The Voice.

Hva synes du om bidraget til Latvia?

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien