Storseier til Uku Suviste i Eesti Laul 2020

Foto: ERR

Den estiske TV-stasjonen ERR har i dag offentliggjort stemmetallene og poengsummene fra juryen etter lørdagens finale i Estlands uttagning til Eurovision Song Contest.

Tallene viser at Uku Suvistes seier var overlegen, 37-åringen landet seieren med over 33 000 stemmer i superfinalen hvor han konkurrerte mot Jaagup Tuisk og Anett x Fredi. Suvistes bidrag til Eesti Laul heter «What Love Is» , og resultatene viser at han var publikumsfavoritt helt fra sin semifinale hvor han fikk mer enn dobbelt så mange publikumsstemmer som juryfavoritten Jaagup Tuisk.

Også i Estland viser det seg at jury og folket ikke nødvendigvis har samme musikksmak, Uku Suviste fikk 56 poeng i finalen mot Jaagup Tuisks 65. I superfinalen er det kun folkets stemmer som teller, og her utklasset altså Uku Suviste sine konkurrenter med en overbevisende seier. «What Love Is» inkasserte hele 33582 poeng, mens Jaagup Tuisk og Anett x Fredi kom på andre og tredjeplass med henholdvis 7944 og 7690 poeng til sine bidrag.

En tydelig rørt og overveldet Uku Suviste kunne lørdag kveld konstatere at han har det estiske folk i ryggen når han nå skal representere Estland i Eurovision Song Contest i Rotterdam. Suviste og Estland deltar i første halvdel av semifinale 2 den 14. mai, så får tiden vise om Europa liker «What Love Is» like godt som esterne ser ut til å gjøre.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien