Slik gikk delegasjonsmøtet

Alle delegasjonene til Eurovision Song Contest har i dag vært samlet i Rotterdam. Møtet markerer deadline for å levere inn bidrag, og starten på årets Eurovision.

På møtet presenterer alle sine bidrag til konkurransen, og leverer inn alt arrangørene trenger til live fremføringene i mai. Det tas også imot såkalte bestillingsskjemaet, der landene bestiller det de trenger av effekter og pyro til sine bidrag. Det er landene selv som betaler for dette, ikke arrangøren.

Korona ble selvsagt tema på møtet, og det var på forhånd klart at Israel, Sverige og Russland ikke reiste til Rotterdam, men fulgte møtet via weblink. Det ble også klart at Eden Alene, som representerer Israel i år, ikke kommer til å dra til Nederland for å spille inn postkortet sitt.

Heller ikke sjefen selv, Jon Ola Sand var tilstede, da alle EBU ansatte har blitt pålagt reiseforbud.

På møtet trakk Nederland som vertsland sitt startnummer i finalen, og de trakk nummer 23.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien