Blir skjebnen til årets Eurovision avgjort i morgen?

Koronaviruset herjer for fullt Europa, og får selvfølgelig konsekvenser for årets Eurovision Song Contest.

Foreløpig sier EBU og NPO, de nederlandske arrangørene, at planleggingen av konkurransen fortsetter som vanlig, men i morgen skal referansegruppen, som bestemmer over konkurransen ha et møte, der skjebnen til årets Eurovision er tema.

Hva som blir utfallet er det mange scenarioer om. Ifølge RTV SLO, den slovenske kringkasteren, er EBU sin plan b å avholde konkurransen via satellitt. Det vil foregå slik at hver artist står i et studio i sitt hjemland å fremfører. Et annet alternativ som er diskutert, og som er mest sannsynlig er at man flytter hele konkurransen til senere i år.

Velger man å flytte konkurransen er det 20. juni, som muligens blir den nye datoen. September er også nevnt som en mulig måned å avholde Eurovision i, mens det tredje alternativet er å avlyse årets Junior Eurovision, og heller avholde konkurransen i november istedenfor.

Alle førkonsertene i Amsterdam, London og Madrid har blitt avlyst, så det er nå naturlig for EBU å komme med sitt forslag til hvordan man skal avvikle Eurovision i år.

Hva som blir utfallet av møtet får du vite her på escNorge, så fort det er tilgjengelig.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien