Blogg: Delfinaler og full MGP2021 skal gi musikk-Norge et løft

Jæger er en av artistene som fikk et løft gjennom MGP i 2020. Nå vil NRK løfte norsk musikkliv ved nye delfinaler og stor finale i 2021 Foto: Alexander Gjørøy / escNorge.no

I går skrev jeg et blogginnlegg der jeg så på argumentene for og mot i NRKs store dilemma rundt MGP2021. Jeg falt da ned på at det mest rettferdige ville være å sende Ulrikke som vant i 2020. I dag bestemte NRK seg for å kjøre en full MGP-runde, med delfinaler, og med Ulrikke direkte til finalen hvis hun vil. NRK argumenterer godt for løsningen.

TRENGTE DETTE

Når NRK i dag gikk ut med nyheten om at det blir full pakke med MGP i 2021 så kjente jeg faktisk på en voldsom, indre boblende glede. Og en ro. Endelig kom en nyhet som pekte fram mot en normalitet, og noe som er fint. Noe å glede seg til. Det er en følelse en ikke skal kimse av i dager som dette.

SKAL LØFTE NORSK MUSIKK

Nå er faktisk en av begrunnelsene til NRK for å arrangere MGP neste år, med delfinaler og stor finale med ti artister, at publikum, seerne og norsk musikkliv trenger dette arrangementet nå. En vitamininnsprøyting i en tid der mye av bransjen har, om ikke brukket ryggen, så i alle fall en krafig prolaps.

Litt avhengig av omfanget på delfinaler og finaler, så er det kanskje nå opp mot 20-25 låter og artister som skal produseres. Det setter i gang aktivitet i studioer, i dansestudioer og hos grafiske designere. Men da håper jeg også at NRK har en plan for at en slik deltakelse skal kunne være økonomisk lønnsom for artistene.

For det kan kanskje være noen som spør om de gidder å bruke penger og energi på dette, slik Ulrikke og hennes team har gjort. Så blir billetten til Eurovision nappet ut av hendene hennes i det hun skal på flyet. Det var gode grunner til avlysing av årets Eurovision, men det føles ikke rettferdig at vi for første gang i historien nå har en MGP-vinner artist, som ikke får representere Norge i Eurovision.

Likevel kjøper jeg NRKs argumenter for å kjøre stort MGP neste år. Jeg tror fansen trenger det. Jeg tror musikk Norge trenger det. Jeg tror NRK trenger det. Jo raskere de kan reise kjerringa igjen, og gå tilbake til normalen jo bedre er det.

VOKSENT AV ULRIKKE

Så er det veldig sympatisk og voksent av Ulrikke, foreløpig å si nei til finaleplass neste år. For som hun sier, da må hun vite at hun har en låt som er bedre enn «Attention». Slik at hun ikke risikerer følelsen av en slags fordel i finalen av å være hun som egentlig skulle reist i fjor. Skal hun delta, og eventuelt vinne så skal det være på grunn av den nye låtas kvaliteter, ser ut til å være Ulrikkes syn. Det er voksent, og veldig i Ulrikkes ånd.

Det er også i Ulrikkes ånd å tenke positivt! Så det jeg nå fokuserer på er at vi får flere uker med MGP-moro også neste år! MGP 2020 var på mange måter tidenes beste, bortsett fra krøll med stemme-serverne i første delfinale, og i første del av finalen. Men nå kan vi legge det bak oss. Satse på en like bra produksjon, eller enda bedre.

Så håper jeg at Corona-viruset har gjort unna sine verste herjinger, så vi får MGP med publikum i salen. I alle fall skal det være artister, dansere og løpende kameramenn på scenen, og det gleder jeg meg veldig til.

Del:
Relaterte artikler