Her er Norges ny Eurovision-kommentator

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Marte Stokstad blir Norges nye kommentator i Eurovision Song Contest.

NRK kan i dag avsløre at Marte Stokstad tar over rollen som kommentator etter Olav Viksmo-Slettan, som har hatt jobben i ti år. Marte har vært programleder for MGP to ganger, og ledet adresseprogrammene seks ganger. I år er hun igjen programleder for Adresse-programmet, som har fått navnet Adresse Europa for å se tilbake på Eurovision-historien, sammen med blant annet vår skribent Endre Fagervold.

– En stor ære
– Marte har alt hva man kan ønske seg i en kommentator for Eurovision. Drivende dyktig, masse erfaring, og ikke minst en genuin kjærlighet til MGP og Eurovision. Hun blir den perfekte «toastmaster» for verdens største musikkshow. Marte vil kunne balansere formidlingen av fest, humor og konkurransens seriøsitet på en flott måte, sier prosjektleder Stig Karlsen til NRK.

Marte må vente til Eurovision 2021 før hun får reist til vertslandet og sittet i kommentatorboksen. Til NRK sier Marte:

– Klart det er stas å nesten debutere som kommentator! Olav Viksmo-Slettan har gitt meg gode tips allerede, som jeg er veldig glad for. Han har gjort en strålende god jobb i ti år, og det er en skikkelig stor ære at han nå gir ESC-ilden videre til meg. Selv om den nå må brenne litt på tomgang frem til finalen neste år.

Leder alternativ sending
Marte skal ikke bare lede Adresse-programmene, for 15. mai blir det direktesending der de norske TV-seerne skal stemme frem årets Eurovision-vinner. Under sendingen vil det også bli en hyllest av årets MGP-vinner, Ulrikke.

16. mai sender NRK EBUs alternative Eurovision-sending, Eurovision: Europe Shine A Light fra kl. 21.00.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien