Spør MGP-sjefen på direkten om alt du lurer på om MGP 2021

MGP-sjef Stig Karlsen sier det blir noen endringer i MGP2022. Stedet er for finalen er nå også klart. Foto: Mandy Pettersen / escnorge.no

For et merkelig Eurovision-år dette er. Først hadde vi tidenes MGP-finale, som endte i tidenes avstemningsfiasko. Så fikk ikke vinneren, Ulrikke Brandstorp og hennes «Attention», mulighet for å representere Norge fordi Eurovision ble avlyst på grunn av koronakrisen. Hva nå? Hva ligger foran oss? Hva har vi å glede oss til? På mandag kveld kan du spørre MGP-sjefen om alt du lurer på. Da er han gjest hos Mandy og Anders i deres livestream.

I dag kom nyheten om at Marte Stokstad blir ny kommentator for Eurovision etter Olav Viksmo Slettan. Hennes første dag på jobben blir under Eurovision 2021, som ennå ikke har fått noen dato eller sted. Men det er vel ikke usannsynlig at det blir i Rotterdam, andre uken i mai neste år.

Men det kom også en en annen nyhet om at NRK vier det meste av helgen 15.-17. mai til Eurovision, i tillegg til den litt rare 17. mai-feiringen med avlyste barnetog.

På fredag kveld skal NRK sende et Eurovision-show der hvor seerne skal kåre en norsk vinner blant de låtene som skulle deltatt i årets finale i Rotterdam. Også svensk TV kommer til å ha en tilsvarende sending på torsdag kveld. Men hvordan skal folk stemme? Våger NRK seg på nettavstemning igjen? Skal låtene spilles i sin helhet?

Så på lørdag sender NRK programmet Eurovison: Europe Shine a Light som ledes av programlederne som skulle ledet Eurovision, og sendes i 45 land. Her blir vi kjent med artistene og låtene som skulle vært med, og de skal framføre en fellessang, hver fra sitt hjemland for å skape samhold i krisa vi er i.

Men, igjen, vi har masse spørsmål.

Og «MGP 2021» har vi fått noe om. Det blir delfinaler. Mer enn det vet vi ikke. Kommer finalen også neste år til å gå i Trondheim? Tør NRK å gamble på at det blir mulig å samle 8300 publikummere, eller planlegger de en ren studioproduksjon? Er det mulig å sende inn låter? Vil noen av årets finalister bli invitert på nytt?

Som dere skjønner sitter vi i escNorge med masse spørsmål. Og det gjør sikkert du som leser dette også. Da er den gode nyheten at du skal få stille alle disse spørsmålene til MGP-sjefen Stig Karlsen på vår Facebook-side mandag kveld klokka 19.00. Da stiller han til en livestream, og er klar for alle slags spørsmål. Både om Eurovision-helgen i mai i år, og MGP neste år.

Vi er kanskje litt usikre på hvor sikker en MGP-sjef kan være på hvor koronakrisen befinner seg i mai, neste år, men vi kan jo alltids spørre. Velkommen til livestream mandag kveld.

Del:
Relaterte artikler